L’escriptor David Lagercrantz contiua agafant el relleu de Stieg Larsson amb noves històries protagonitzades per  Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist

David Lagercrantz Fotografia Elena Blanco

Columna i Destino publicaran el 7 de setembre el nou llibre i serà un llançament mundial simultani. De l’anterior novel·la El que no et mata et fa més fort,  s’han venut 6 milions d’exemplars en més de 40 països, un èxit  que segons destaca David Lagercrantz ‘em va donar la confiança per fer meu aquest llibre. Amb la quarta entrega estava aterrit i obsessionat per fer justícia a l’univers que Stieg Larsson havia creat. Ara ja tinc la Lisbeth en les meves venes.” Lagercrantz ha assegurat que escriurà encara un llibre més de la sèrie Millennium, però que el sisè serà l’últim.’

Segons ha destacat l’editorial Columna en un comunicat L’home que perseguia la seva ombra, Lagercrantz entreteix una electritzant història sobre l’abús de poder i les ombres que, des de nena, aguaiten la Lisbeth Salander.

Salander està complint condemna a la presó de Flodberga, en la qual intenta de totes totes evitar qualsevol tipus de conflicte amb la resta de preses. Però en el moment en què la Lisbeth es converteix en la protectora de la jove de BanglaDesh que ocupa la cel·la veïna, la perillosa líder de les internes la col·loca en el seu punt de mira.

Holger Palmgren visita la Lisbeth i li explica que ha rebut uns documents que contenen informació relativa als abusos que va patir de nena. Salander va a Mikael Blomkvist i tots dos emprenen una investigació que pot treure a la llum un dels experiments més atroços afavorit pel govern suec en els anys vuitanta. Els indicis els porten fins Leo Manheimer, soci en la financera Alfred Ogren, amb qui Lisbeth comparteix molt més del que es pensen.

‘El que no et mata et fa més fort’ al cinema

Fede Álvarez dirigirà l’adaptació cinematogràfica de El que no et mata et fa més fort, el quart lliurament de la sèrie Millennium. Álvarez, director del thriller No respiris, i d’orígens asturians, es posa darrere de les càmeres amb un guió adaptat per ell i per Steven Knight, al costat de Jay Basy. El cineasta uruguaià ha comentat que la Lisbeth Salander és la classe de personatge amb el que tot director somia donar-li vida. “Comptem amb un gran guió i ara arriba el millor: trobar la nostra Lisbeth”, ha afirmat.

L’inici del rodatge està previst per al setembre d’aquest any, i l’estrena per a la tardor de 2018.