Autor de més d’un centenar de novel·les, Andreu Martín continua en forma amb una nova història que recorre els ambients dels bordells, les coves de sadomasoquisme, el tràfic de persones i el funcionament de les sectes satàniques.

‘La meva mare era una filla de puta i jo soc un fill de puta i he procurat molts beneficis a la societat i hem fet guanyar molts diners a la gent, o sigui que ser fill d’una puta no ha d’ofendre a ningú’.

Aquestes paraules són de Mili Santamarta que s’ha de fer càrrec de L’Harem, un prostíbul situat a la part alta de Barcelona, després de sortir de la presó on ha estat engarjolat per tràfic de drogues i violència.

La seva mare, copropietària del local, va desaparèixer fa més de deu anys i en Mili sempre ha cregut que el va abandonar.
La notícia de la troballa del cadàver de la seva mare amb dos trets al clatell, en un jardí d’un xalet del Maresme farà que el protagonista comenci a tenir dubtes sobre si la seva mare el va abandonar o va morir assassinada el mateix dia de la seva desaparició.

En Mili rep les noves notícies amb sensacions agredolces, Per una part es confirma la mort de la seva mare però d’altra banda, si la van assassinar el mateix dia de la seva desaparició i això evidència que no el va abandonar, com havia cregut en Mili.
Mili voldrà saber qui va matar a la seva mare, però sobretot estarà interessant és saber com era la seva mare, si va ser una bona dona o bé havia estat involucrada en la mort de tres noies, uns anys enrere a mans d’una suposada secta satànica anomenada els Cerimonis.

Sancha Sánchez, copropietària de l’Harem i mare adoptiva d’en Mili, a qui van assassinar al seu fill a la presó, precisament pel cas de les morts de les tres noies, serà l’altre protagonista de la novel·la i serà qui obri els ulls i li ensenyarà que no tot és tan idíl·lic com podia creure inicialment.


Arran de la investigació de la mort de la mare, en Mili haurà de sortir del seu búnquer o del seu paradís, que ha estat L’Harem i recórrer els baixos fons de la ciutat.
Aquest fet, fa que Andreu Martín ens descrigui els ambients dels bordells, les coves de sadomasoquisme, el tràfic de persones, el funcionament de les sectes satàniques, que només a la ciutat de Barcelona, els Mossos d’Esquadra en tenen catalogades més d’una vintena.

Apareixen en escena la banda dels Somalies, un grup mafiós interessat a comprar L’Harem per mitjà de violència i intimidacions i que ens permetrà conèixer el funcionament de les màfies i també els diferents punts de vista entre el protagonista i la resta sobre la prostitució.

”no vull cares llargues i resignades. Per a això, ja hi ha altres locals, o les cantonades d’alguns carrers. Aquí vull col·laboradores vocacionals. Que no considerin que el… faqui sigui humiliant ni degradants”.

Andreu Martín afronta el tema de la prostitució a la novel·la ‘L’Harem del Tibidabo‘ (Alrevès Editorial) i va dosificant la informació al lector amb una trama que avança i va in crescendo fins al final amb girs argumentals, sense oblidar, malgrat les morts i algunes escenes dures, l’habitual humor de l’autor.

Andreu Martín autor de més d’un centenar de novel·les i ‘L’Harem del Tibidabo’ forma part de les millors que ha escrit.
Un fill buscant en el passat de la seva mare per buscar-hi respostes

‘El seu fill havia fet el que havia fet i la meva mare havia fet el que havia fet. Era el moment de dir que ningú no tria la mare que el va parir. Ningú no té cap de les culpes que corresponen als pares. Cap pare té cap de les culpes que corresponen als fills’

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here