L’habitació d’Emma Donoghue.

L’habitació  / La habitación
Emma Donoghue
Empúries / Alfaguara
333 pàgines.

La història d’una mare i un fill reclosos en una habitació de tres metres quadrats és l’argument de  L’habitació de l’escriptora Emma Donoghue.
La novel·la està inspirada en el cas de Natascha Kampusch i en el del nen Fritzl, de 5 anys,  que també va ser tancat al costat de la seva mare i que commoure a la societat fa uns anys.
La novel·la ha aconseguit convertir-se en tot un èxit amb una història dura on una mare i un fill han de viure tancats en una habitació. La mare hi viu des de fa set anys, quan un home anomenat Nick, la va tancar per convertir-la en una esclava sexual. Fruit d’aquesta relació  neix el seu fill  Jack, que mai ha conegut el món exterior.
L’habitació no mostra en cap cas els moments més escabrosos i es limita a narrar la relació d’una mare que vol en tot moment protegir i educar el seu fill.
Tenen les seves rutines i els seus jocs, i viuen una existència pacífica, pertorbada només per les visites esporàdiques i sempre tenses d’un home. Quan ell ve, en Jack s’amaga a l’armari i espera que marxi.  Normalment, s’adorm i el desperta la seva mare emportant-se’l al llit.
El dia que el nen fa cinc anys, però, comença a fer preguntes, i la seva mare li revela que hi ha un món fora d’aquelles quatre parets. A poc a poc, en Jack anirà entenent la seva situació, fins que l’oportunitat d’escapar se’ls presenta.
L’habitació està narrada pel nen de cinc anys.

1 COMENTARI

  1. M’ha encantat, molt recomanable, allunyada de l’escabrositat i la sensibleria. No m’estranya que surti entre les novel·les més destacades de l’any.

Comments are closed.