L’estrena de la sèrie Olor de Colònia i la llibreria Espai Literari, entre el més vist del mes d’octubre

L’illa dels llibres us ofereix els 10 artícles més llegits del mes d’octubre.

olor de colonia

1-Tv3 estrena sèrie Olor de colònia
La sèrie està basada en la  coneguda novel·la de Sílvia Alcantara. Publicada per Edicions del 1984 va arribar a convertir-se un fenomen literari  gràcies al boca orella i per la recomanació també dels llibreters.
Silvia Alcàntara ens ofereix un retrat de la vida en les colònies tèxtils

 

2-Espai literari, una nova llibreria a Barcelona
espai-literariLa nova llibreria  vol especialitzar-se en editorials petites i autors per descobrir. Espai literari és la primera llibreria  de Barcelona especialitzada en autors autoeditats  i editorials petites i vol convertir-se en l’espai idoni per fer difusió d’aquestes obres amb presentacions i altres actes literaris.

Situada al carrer Ramón y Cajal, 45 del barri de Gràcia , Espai literari vol ser un lloc de referència dels escriptors no consagrats i dels autors encara per descobrir. Per aquest motiu vol oferir-los un espai on puguin fer les seves presentacions i  puguin  trobar  el seu propi  espai  literari.

 

3-L’univers d’Olor de Colònia, un passeig fotogràfic.
12-Colònia tèxtilLa Colònia Vidal de Puig-reig va inspirar la novel·la de Sílvia Alcàntara.
La Colònia  Vidal va ser una de les colònies tèxtils que es van instal·lar al peu del riu Llobregat durant l’últim terç del segle XIX i els primers anys del segle XX per a utilitzar la seva aigua com a font d’energia. .
Un passeig pels habitatge sdels treballadors passant per la biblioteca, l’escola i la fàbrica tèxtil. Un viatge al passat que complementa la lectura de la novel·la de Sílvia Alcàntara

 

4-El Palau Robert dedica una exposició a Roser Capdevila
RoserCapdevilaLa mostra es pot visitar entre el 8 d’octubre i el 27 d’abril del 2014, a la primera planta del Palau Robert.
Llapis i…acció! Roser Capdevila dibuixa” explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge emocional per la seva biografia.

 

5-WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments.
Wonder R J PALACIOWonder ens ofereix una faula sobre la superació personal i lluita contra les adversitats.
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats.
R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

6-Entrevista: Aureli Vàzquez presenta el seu Espai Literari
Aureli VázquezHa creat amb la periodista Inma Santos  la llibreria ‘Espai Literari’ especialitzada en editorials petites i autors per descobrir. Espai literari és la primera llibreria  de Barcelona especialitzada en autors autoeditats  i editorials petites i vol convertir-se en l’espai idoni per fer difusió d’aquestes obres amb presentacions i altres actes literaris.
Situada al carrer Ramón y Cajal, 45 del barri de Gràcia , Espai literari vol ser un lloc de referència dels escriptors no consagrats i dels autors encara per descobrir. Per aquest motiu vol oferir-los un espai on puguin fer les seves presentacions i  puguin  trobar  el seu propi  espai  literari.

7-Un tastet de.. Dos taüts negres i dos de blancs de Pep Coll
dos-tauts-negres-i-dos-de-blancs pep collLa matança d’una família de masovers a Carreu l’any 1943 va commocionar les masies i els pobles veïns d’aquest racó del Pallars Jussà. La notícia de l’assassinat múltiple no va arribar gaire més lluny. En una època en què calia donar la imatge que la nueva España era un paradís de pau, la censura va fer callar la premsa.

Setanta anys després, Pep Coll ens   presenta un  thriller històric  a ‘Dos taüts negres i dos de blancs (Proa)  per oferir-nos  la reconstrucció d’un crim real al Pallars l’any 1943 que va quedar impune.

8-Clara Sánchez guanya el premi Planeta amb la novel·la ‘El cielo ha vuelto’
Clara Sánchez 02L’exministra de cultura, Ángeles González Sinde finalista amb la novel·la ‘El buen hijo’.
Clara Sánchez s’emporta els 601.000 del premi Planeta 2013. L’autora de novel·les com ‘Lo que esconde tu nombre’o  ’Últimas noticias del paraíso’ ha rebut el premi amb ‘El cielo ha vuelto’ on narra la història d’una model  de passarel·la que descobreix com es fa realitat la profecia que li va llançar una vident: algú vol veure-la morta. La novel·la finalista ha estat ‘El buen hijo’, de l’exministra de cultura i cineasta Ángeles González-Sinde.

A la seixanta-dosena edició del premi s’han presentat 478 novel·les pocedents majoritàriament d’Espanya i Amèrica Llatina.

9- Barcelona acull la primera Trobada de Novel·la Històrica
novela_1El Born Centre Cultural acollirà la trobada  de l’11 al 16 de novembre.
Amb el referent de l’exitosa BCNegra,  Barcelona vol ser referent també de la novel·la històrica. Escriptors, editors i il·lustradors debatran al voltant de  la novel·la històrica  al voltant de  diversos actes organitzats per  l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Tricentenari de 1714.
Enric Calpena és el comissari de la Trobada que comptarà amb la presència de destacats autors com Lindsey Davis, Coia Valls, Edward Rutherfurd, Albert Sánchez Piñol, Martí Gironell, Jordi Molist o José Luis Corral.

10-Convocat el primer concurs de booktrailers per a joves.
cartell booktrailerHi poden participar joves de 14 a 18 anys
El concurs l’organitza el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i l’empresa Bookmovies, amb el suport del Gremi de Llibreters i la col·laboració de 14 editorials i altres entitats culturals.
L’objectiu del concurs és promoure la lectura i fomentar les habilitats digitals, creatives i col·laboratives entre els adolescents i joves, a més de millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic.