El jurat del  Nobel ha dedicit guardonar a l’escriptor “Per la seva penetració compassiva i intransigent dels efectes del colonialisme i el destí dels refugiats en golf entre cultures i continents.”

Nascut a Zanzíbar (Tanzània) l’any 1948, viu al Regne Unit i van començar a escriure als 21 anys des de l’exili anglès. Es tracta d’un autor que ha escrit obres en anglès i compta amb una desena de novel·les publicades.

“Paraíso” i “Desertion” són algunes de les obres més destacades i sense traducció al català. En castellà l’editorial Poliedro va publicar “En la orilla” i  el segell Muchnik “Paraíso”


En 1980 va accedir a la universitat Bayero Kano a Nigèria. Després, es va traslladar a la universitat de de Kent on va obtenir el seu doctorat en 1982. En l’actualitat, és professor i director dels estudis de grau en el departament d’anglès. Les seves recerques se centren en el postcolonialisme, així com el colonialisme especialment relacionat amb Àfrica, el Carib i l’Índia.

El jurat del  Nobel ha dedicit guardonar a l’escriptor “Per la seva penetració compassiva i intransigent dels efectes del colonialisme i el destí del refugiat en el golf entre cultures i continents.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here