El I Premio Edhasa Narrativas Históricas neix amb l’objectiu de promocionar el gènere històric.

L’any 2018 la col·lecció Narrativas Históricas de l’editorial Edhasa celebra 40 anys d’història i per aquest motiu i per promoure el gènere històrica es crea el premiar Premio Edhasa Narrativas històricas dotat amb 10.000 euros.

Les novel·les que es podran presentar fins el 15 de novembre han d’estar ambientades temporalment fins a la Segona Guerra Mundial  i han de respectar el rigor històric amb fets ficticis o reals però sempre verosímils i sense descuidar la qualitat literària.

El jurat del premi està format per l’escriptor  Santiago Posteguillo, com a  president,  els periodistesJacinto Antón, Sergio Vila-Sanjuán,  Mari Pau Domínguez i l’editor i president d’Edhasa Daniel Fernández.

La dotació del premi és de 10.000 euros en concepte d’avançament dels drets d’autor, però l’editorial Edhasa destaca que d’acord amb l’autor destinarà una part del premi, sempre sí l’autor hi està d’acord, al markèting i la promoció de la mateixa.  Aquesta xifra no podrà superar mai el 40% de l’import del premi.