Després de la mort del dibuixant Francisco Ibáñez arribarà ‘París 2024’ .

L’edició pòstuma comptarà amb els originals dibuixats al llapis i el guió a màquina segons assenyalen des de l’editorial “treball que ens endinsa en el procés creatiu del Mestre que, en aquesta última història, porta als seus protagonistes a salvar l’esdeveniment esportiu més important del món, les Olimpíades de París 2024”.

L’àlbum “París 2024” (Bruguera 2024) veurà la llum el pròxim 4 d’abril, amb 20 pàgines inèdites de guió i llapis.

Més 65 anys de carrera professional com a historiecista, Francisco Ibáñez va començar a treballar en un banc però la seva vocació era dibuixar.  No ha deixat mai de crear noves històries que s’han publicat arreu del món. La primera vegada que van aparèixer Mortadeló i Filemó va ser l’any 1958  a la revista Pulgarcito i des de llavors s’han publicat 200 àlbums amb unes xifres de venda que arriben als gairebé 30 millions d’exemplars venuts.

La ciutat de Bracelona en un clar homenatge a la figura de Francisco Ibáñez ha instal·lat semàfors dedicats als personatges de Mortadel·lo i Filemó. Cada semàfor mostra la figura del personatge de Filemó en el llum vermell i la de Mortadel·lo en el verd.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here