Lectura plus, lectura amb lletra gran.

L’editorial Edicions 62 compta amb una col•lecció anomenada Lectura Plus. Es tracta d’un projecte que va iniciar l’any 2009 i que vol acostar la lectura entre la gent gran o que té dificultats visuals. 

La lletra d’aquesta col•lecció és més gran del que és habitual. Aquest tipus de lletra es va idear a Anglaterra en 1964 impulsada per Agatha Christie, que volia que les seves amigues poguessin seguir llegint les seves històries.
De moment s’han publicat uns 40 llibres, entre els que destaquen, Te deix, amor, la mar com a penyora de Carme Riera, El noi del pijama de ratlles de John Boyne, Viatges i flors de Mercè Rodoreda, El pont dels jueus de Martí Gironell, L’alquimista de Paulo Coelho entre d’altres.
Aquest mes de maig s’han incorporat nous títols El viatge de la felicitat d’Eduard Punset, El vigilant en el camp de sègol de Salinger, El quadern de Noah de Nicholas Sparks, El silenci dels arbres d’Eduard Marquez i Justícia Uniforme de Donna Leon.

Lectura Plus és un projecte del Grup Planeta, Grup 62 i l’Obra Social de La Caixa. i també compta amb títols en castellà com Quattrocento de Susana Fortes, Primera memoria d’ Ana M.ª Matute,   El invierno en Lisboa d’ Antonio Muñoz Molina i Literatura, adulterio y una visa Platino de Carmen Posadas entre d’alres títols.

1 COMENTARI

  1. Em sembla una iniciativa fantàstica, encara que és una llàstima que s’hagi de fer una col.lecció especial perquè els llibres “normals” no tenen la lletra prou grossa. Tots haurien de tenir una lletra adequada, perquè fins i tot els que veiem bé les més petites no hauríem de forçar tant la vista.

Comments are closed.