La Setmana del Llibre en Català incrementa la facturació respecte l’any anterior

Segons dades de l’organització de la Setamana, s’ha augment un 14,3% arribant a la xifra de 16.200 llibres i revistes venudes.

La Setmana Roda de Premsa 03092014

En aquesta edició s’ha produït també un increment en el públic assistent a les activitats de La Setmana,  que ha passat de 25.000 a 28.000 persones que han participat en alguna de les 230 activitats programades.
El balanç global d’aquesta edició, en xifres, ha estat positiu. S’han venut 16.200 llibres i revistes i s’ha assolit una facturació de 241.000 €.
Aquesta darrer xifra suposa un increment del 14,3 % respecte del 2013. Gran part de l’augment de facturació segons informa l’organització de la Setmana s’ha produït, per una banda, per un major nombre d’expositors i, per l’altra, per l’increment de volum de les compres efectuades per les biblioteques.

Diumenge Montse Ayats, presidenta de La Setmana, valorava molt positivament aquesta edició “pel que ha suposat de creixement i consolidació d’aquest model de Setmana” i creu que “el sector ha de marcar-se com a prioritat arribar al públic que no és lector habitual i augmentar el nombre de lectors en català, no sols esgarrapant-los del castellà, sinó creant-ne de nous, mirant d’aconseguir que l’esgarrifosa xifra de 2.490.000 catalans que no llegeixen cap llibre a l’any, baixi de forma considerable