Amb l’objectiu de crear nou lectors i sobretot que els petits puguin gaudir d’una biblioteca personal a casa, la Setmana del Llibre en Català vol ajudar a la creació de La Primera Biblioteca Personal.

Més enllà de les biblioteques escolars i les de barri, és vol incentivar la necessitat d’anar creant una biblioteca pròpia.

En aquesta edició de La Setmana i gràcies a la col·laboració de Romanyà Valls, tots aquells que comprin llibres per un valor de 50 € podran endur-se a casa la “Primera Biblioteca Personal” (fins a esgotar existències).

L’any 2016, Gemma Romanyà (recentment traspassada) va declarar “Si es perd l’hàbit de llegir, tindreu una societat molt més pobra humanament i intel·lectualment” La setmana I els hereus de Romanyà Valls volen, enguany, que una gran part dels infants puguin gaudir de la seva Primera Biblioteca Personal.

Per Paula Jarrín de la Llibreria Al·Lots de Barcelona, destaca aquesta iniciativa ‘celebrem que amb 50 euros et puguis endur una estructura de cartó per crear la primera biblioteca i celebrem que sigui el foment de la lectura perquè per aquí és on es comença amb la creació d’una biblioteca personal i el gust per la lectura

Assegura que pels nens ‘és important que es facin el llibre seu i que no sigui una cosa que estigui en una altra prestatgeria i que tinguin aquelles ganes de tenir llibres per anar descobrint el món a dins de les pàgines

Deixa clar que la creació d’aquestes biblioteques són una bona proposta per crear joves lectors ‘ i que cuidin, s’estimin, que es passin una bona estona llegint, compartint amb la família i crear vincles emocionals gràcies als llibres‘.

Paula Jarrin també destaca que ‘cal respectar el temps i si en un moment donat no tenen ganes de llegir, no cal forçar-los’. Tot i que assegura que cal posar de moda a la literatura i si cal parlar a la sobretaula de quin llibre estem llegint i si ens està agradant o gaudint, és quan tornem a agafar el plaer de la lectura.  Finalment assegura que ‘és important llegir en veu alta i no només quan són petits’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here