Enguany la cita literària es farà del 20 al 29 de setembre i el canvi de dates i ubicació es deu a la celebració de la 37a Copa Amèrica a Barcelona

 

Una ubicació excepcional per la disputa de la prova esportiva, però amb el mateix objectiu de sempre. La 42a edició de La Setmana del Llibre en Català, tornarà a ser el gran espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors.  L’Illa dels Llibres hi tornarà a ser amb el lliurament del 14è Premi L’Illa dels Llibres.

La fira s’instal·larà al passeig Lluís companys i tindrà lloc del 20 al 29 de setembre. Tradicionalment, La Setmana se celebra al voltant de l’11 de setembre però per primer cop coincidirà amb les festes de La Mercè.

Pel que fa al canvi d’ubicació temporal, és degut a la celebració de la 37a Copa Amèrica a Barcelona, però amb la idea de retornar més endavant al Moll de la Fusta, on la fira s’ha celebrat els darrers quatre anys.

Durant 10 dies el festival acollirà activitats per a tots els públics, amb presentacions, recitals i concerts, converses amb autors nacionals i internacionals i signatures, a més de moltes altres sorpreses.

En aquesta nova edició hi participaran 280 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions, amb un total de 86 mòduls al llarg del passeig.

De moment l’organització ha presentat el cartell elaborat per l’il·lustrador català Adrià Ferrer Marquès, més conegut com El Marquès. La imatge de l’artista, segons destaquenels organitzadors “remet a les dues novetats de la nova edició: l’espai urbà del passeig Lluís Companys, amb l’Arc de Triomf com a icona; i la situació festiva de les festes de La Mercè, amb un gran castell de focs format per llibres”.

El comitè organitzador de La Setmana del Llibre en Català està encapçalat per Editors.cat i hi participen el Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, el Consorci de Biblioteques de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Locals de la Diputació de Barcelona, l’ICEC, l’ICUB i l’Institut Ramon Llull. Així mateix, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Ministerio de Cultura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here