Els personatges de Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist continuen protagonitzant nous lliuraments després de la trilogia inicial de Stieg Larsson i les continuacions de David Lagercrantz.


Haurem d’esperar a la tardor del 2023 per llegir en català i en castellà el setè lliurament de la sèrie. Per escriure la nova novel·la s’ha confiat en l’escriptora sueca Karin Smirnoff per portar la sèrie un pas més enllà, segons informen des de l’editorial “pel seu talent narratiu indubtable i els seus orígens compartits amb Larsson”.

Després de les tres primeres novel·les escrites per l’escriptor i periodista Stieg Larsson, els hereus de l’autor suec van decidir confiar la continuació de les novel·les a David Lagercrantz, qui va mantenir la qualitat de la sèrie.  Tot va començar, segons va confessar l’autor en una trobada amb la premsa a Barcelona l’any 2019, quan va rebre una trucada de l’editorial sueca Nordstedts. David Lagercrantz, afirmava que “La reunió es va produir amb total secretisme i vaig entrar per la porta del darrere de l’editorial per entrar en una petita sala sense cap finestra. Tot amb mesures de seguretat per no despertar sospites i plantejar-me una gran proposta. La meva editora em va plantejar la possibilitat d’escriure el quart lliurament de Millennium i quan creueu que vaig trigar a respondre?, dons un microsegon”.

L’autor suec en una visita a Barcelona amb motiu de la Setmana del Llibre en Català 2019.

Sobre el llegat que va deixar Larsson, Lagercrantz assegurava que ‘ha estat un gran llegat, perquè Stieg Larsson és una superestrella pòstuma que va deixar un gran llegat social’. Sobre el personatge de Lisbeth Salander la definia com una icona feminista i que representava una novetat per la ficció, “abans la dona necessitava a un home per rescatar-la i, en canvi, la Lisbeth no necessita a ningú i a més no està interessada a agradar als homes i tampoc té atributs femenins tradicionals”.

David Lagercrantz va publicar l’any 2015, ‘El que no et mata et fa més fort’ i va aconseguir una bona rebuda per la crítica i pels seguidors de la sèrie malgrat els dubtes inicials sobre una possible resposta dels lectors de la sèrie. Després continuaria amb “L’home que perseguia la seva ombra” i “La noia que va viure dues vegades’.

KARIN SMIRNOFF, CONTINUA EL LLEGAT DE STIEG LARSSON

Ara, és la periodista sueca Karin Smirnoff, qui donarà continuïtat a la sèrie Millennium i fons editorials asseguren “ha sabut posar el focus en aquells temes que tant interessaven i inquietaven Larsson i que, tristament, segueixen d’actualitat”. En paraules de Glòria Gasch, editora de Columna Edicions, “el llibre conté tots els ingredients per ser un gran èxit seguint el rastre de Stieg Larsson. Esperem una gran acollida, tal com està passant a Suècia on ja és número 1”. Per la seva banda Elena Ramírez, directora de Ficció Internacional del Grupo Planeta, afirma que “durant el llançament de Millennium 7 a Suècia, els editors internacionals vam poder comprovar el carisma de Karin Smirnoff, i coincidim que el llibre és magnífic perquè ha aconseguit fer seves els senyals d’identitat, l’atmosfera i l’experiència de lectura de Stieg Larsson. No és d’estranyar que la novel·la hagi entrat directa al número u.

Aquest setè capítol de Millennium, publicat el 4 de novembre passat a Suècia, trasllada l’acció de l’Estocolm de Salander al captivador i fred nord del país, a la província de Norbotnia. Amb més de 100 milions de lectors a tot el món, Millennium és una de les sagues literàries més importants i el lliurament del setè volum una de les novetats més esperades.

L’ÈXIT DE LA SÈRIE MILLENNIUM QUE STIEG LARSSON MAI VA PODER VIURE

Stieg Larsson va escriure la primera trilogia amb els títols “Els homes que no estimaven les dones”, publicada el 2008, “La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina” i “La reina al palau dels corrents d’aire”. L’escriptor suec va morir l’any 2004 sense veure publicada cap de les seves novel·les i sense conèixer l’èxit i l’abast internacional de les seves novel·les.

Stieg Larsson va morir sobtadament l’any 2004 pocs mesos després d’haver lliurat a la seva editora els tres volums de la trilogia Millenium. Larsson no va arribar mai a veure l’èxit editorial de la seva trilogia.
Les històries de Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist continuen…..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here