L’editorial Salamandra confirma la publicació de la novel·la el 12 de setembre, un dia després del llançament internacional de l’edició anglesa.

Margaret Atwood publicava l’any 1985, ‘The Handmaid‘s Tale’ i l’adaptació televisiva de la novel·la va tornar a posar d’actualitat la novel·la d’Atwood. S’ha traduït a una quarantena llarga d’idiomes. El 1989 se’n va fer una pel·lícula. Se n’han fet una òpera i un ballet, n’estan fent un còmic, i el 2017 es va presentar en forma de sèrie de televisió.

Poques setmanes després de l’estrena de la tercera temporada, l’editorial Salamandra confirma la publicació el 12 de setembre de la seqüela de la novel·la amb el títol de ‘Los testamentos
Margaret Atwood dirigint-se als lectors ha destacat ‘Benvolguts lectors i lectores: les vostres preguntes sobre Gilead i el seu funcionament intern han estat la font d’inspiració d’aquest llibre. Bueno, gairebé tot! L’altra és el món en el qual vivim.’

En aquesta nova novel·la, Atwood respon a les preguntes que han captivat als seus lectors durant dècades. Quan les portes de la furgoneta es van tancar de cop després de Offred al final del conte de la criada, no hi havia forma de saber quin seria el seu futur: la llibertat, la presó o la mort. Amb la publicació de ‘Los testamentos‘, l’espera ha acabat.
Margaret Atwood recupera la història quinze anys després que Offred s’endinsés en el desconegut, amb els testimonis sorprenents de tres narradores del món de Gilead.

Des de la seva publicació el 1985, El conte de la serventa ha esdevingut un veritable clàssic de la literatura en llengua anglesa, i és que aquesta sàtira colpidora del fanatisme religiós i el totalitarisme interpel·la més que mai el nostre present i ens fa considerar la fragilitat dels nostres drets i llibertats més preats.
La primera novel·la girava al voltant de l’Offred que vi a la República de Galaad, un règim totalitari i teocràtic basat en el control del cos femení per part del govern. En un futur no gaire llunyà assolat per una natalitat en declivi, les dones fèrtils com ella només tenen una missió a la vida: garantir la descendència de l’elit dominant.

Sobre la continuació de la novel·la i la sèrie de televisió cal destacar que només la primera temporada segueix fidelment l’obra de Margaret Atwood

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here