La segona part de Victus arribarà a la tardor

L’editora Isabel Martí confirma la publicació de l’esperada continuació de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol.

albert sanchez piñol victus 2Amb el títol definitiu de ‘Vae Victus’ l’editorial La Campana publicarà aquesta tardor la segona part de l’èxit literari d’Albert Sánchez Piñol.

L’editora Isabel Martí ho ha fet públic aquesta setmana en una entrevista a “El matí de Catalunya Ràdio on també ha destacat que la novel·la es divideix en quatre parts protagonitzades per Martín Zubiria i també Pere Joan Barceló Anguera, un fuseller veterà conegut com a Carresclet.  Zubiria viatjarà per terres americanes després de la derrota de la ciutat de Barcelona l’11 de setembre de 1714.

Ambientada durant la caiguda de Barcelona l’any 1714 a mans de les tropes de Felip V, ‘Victus’ narrava a través dels ulls del jove Martí Zuviría, un expert en fortificacions, Victus, un dels moments clau de la història catalana.

Albert Sánchez Piñol destacava els motius de la publicació de Victus a l’entrevista concedida a L’illa dels llibres. ‘És un projecte que ve de molts molts anys enrere….. La guerra de Successió sempre m’ha apassionat. És un moment crucial de la història, i encara més per Catalunya. A més, es pot dir que és la primera guerra mundial, amb dotzenes de països enfrontats. Després hi ha la documentació sobre la guerra aquí i el setge de Barcelona. És espectacular. La voluntat de resistència, el sacrifici de les classes populars… La tragèdia d’escriure sobre el 1714 és que sempre tindrem la sensació que qualsevol relat no està a l’alçada dels fets.”

La novel·la Victus es va publicar l’octubre de 2012 i va ser un dels èxits més destacats del Sant Jordi 2013. Victus va rebre també el III Premi L’illa dels Llibres l’any 2013