La sala petita del TNC estrenarà Pedra de Tartera de Maria Barbal.

Del 26 de gener al 20 de març de 2011 es podrà veure la representació de l’obra Pedra de tartera  sota la direcció de Lurdes Barba amb  una nova adaptació teatral a càrrec de Marc Rosich.

Pedra de tartera va suposar el debut literari de Maria Barbal, que liva proporcionar ser considerada com una de les grans autores catalanes actuals.
La novel·la ha aconseguit  més de cinquanta-cinc edicions en diverses llengües. Ambientat fonamentalment en el Pallars nadiu de l’autora, el llibre és el relat en primera persona de la vida de Conxa, que va des de començament del segle XX fins a la dècada de 1960.
Víctima passiva del seu temps, Conxa representa totes aquelles dones que, mentre la vida les obligava a callar, han vist com el temps passa per davant sense poder fer-hi res. A través de les seves paraules i, especialment, dels seus silencis, Barbal retrata la duresa de la vida d’una dona pagesa, mentre els ecos dels esdeveniments històrics que sacsegen el país, des de l’adveniment de la República fins a la dictadura, van arribant, a poc a poc, a les comarques del Pallars.