La Premi Nobel de Literatura, Svetlana Aleksiévitx protagonista de la Fira Literal 2016

L’antic complex fabril  de Fabra i Coats de Barcelona acull del 13 al 15 de maig la segona edició de la fira literària.

fira literal

Aquest any, la segona edició de la Fira Literal comptarà amb la col·laboració de més de 60 editorials i llibreries amb l’objectiu de participar en  una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i sommiar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo.
Totes les activitats es duran aterme a la Fàbrica Fabra i Coats (C/Sant Adrià, 20, Barcelona).

FESTIVAL LITERARI
A Literal s’han programat 10 conferències per parlar dels temes més candents ara mateix, literatura i lluita de classes, refugiats i migracions, economia feminista, història de les dones, cultura lliure i comuns, la revolució de 1936, l’aniversari de la Naqba palestina, el feixisme a Europa i l’economia crítica. Aquestes seran les temàtiques de les conferències que s’oferiran durant els dies de fira, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries amb la presència especial de Nanni Balestrini, escriptor, artista i activista italià, i Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de literatura 2015.

SALA D’ENTREVISTES
Dirigit i coordinat pels mitjans col·laboradors de Literal, amenitzaran més de 40 debats, entrevistes, debats, presentacions de llibres, tertulies, etc. On es trobaran els periodistes d’aquests mitjans juntament amb els autors i autores de les diferents editorials participants.

MERCAT DEL LLIBRE
Les idees radicals aniran acompanyades dels seus millors recipients, els llibres, i de les editorials i els autors i autores responsables d’aquesta explosió d’idees. El contacte entre lectors i editors, sense intermediaris, el fet de poder parlar cara a cara i presentar els dubtes, conèixer les persones i qui treballa darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències
de les que es podran gaudir a la segona edició de la fira Literal.

LITERAL BLACK MUSIC
La fira Literal vol crear una banda sonora amb músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient , cultural i contracultural de la ciutat.  Hi actuaran Baby Blues Band,  Marc Búrdalo / Quintet, 13th Magic Skull i Gigi McFarlane / Trio.

Més informació web Literal