La novel·la en català fa un salt al món del còmic

El pont dels jueus i Lliures o morts ja compten amb una adaptació al còmic  i s’espera una versió de Victus d’Albert Sánchez Piñol de cara el proper any.

comic català

El pont dels jueus de Martí Gironell és la darrera novel·la català que ha aconseguit adaptar-se al còmic.
L’any 2007, Gironell debutava com a novel·lista amb aquesta novel·la  i ara, set anys després, l’editorial Fanbook  i Còmic Books publiquen el còmic.

el-pont-dels-jueus-comic_El pont dels jueus
ha estat un dels grans èxits editorials de Martí Gironell amb xifres que superen els cent mil exemplars venuts i que ha comptat amb  traduccions al castellà, l’italià i el portuguès.
Ara gràcies al còmic els lectors poden recuperar el Besalú de l’època medieval i la construcció d’un pont fortificat  a mans del mestre d’obres Prim Llombard, tot i que algú poderós intentarà posar traves perquè el pont no es construeixi.
Cesc F. Dalmases, Pam López i Javi Chaler han estat els responsables de l’adaptació que recupera l’èssencia de la novel·la

Per la seva banda, la novel·la Lliures o morts  (Columna) de David Montserrat i Jaume Clotet continuen amb les diverses adaptacions, després de l’estrena d’una peça teatral,  on el personatge d’Ermengol Amill revivia en forma de monòleg la guerra de Successió,  des del seu càrrec de governador del castell de Crotone  l’any 1730.
Fanbooks publicava el mes de febrer el còmic de la novel·la  sota l’adaptació de lliures o morts comicMariano de la Torre com a il·lustrador  i Victor García com a guionista.
La novel·la  publicada a finals de 2012 segueix cronològicament els fets del 1714  i  està protagonitzada pel  personatge d’Ermengol Amill, un pagès de Bonestarre  que es  va convertir en el cap dels miquelets durant la guerra de Successió per lluitar contra les tropes de Felip V.
Lliures o morts ens ofereix les dues visions del conflicte, ja sigui des del punt de vista d’Ermengol Amill o bé de les cancelleries europees i la seva posició respecte al conflicte català.

No ens movem del 1714, perquè la novel·la Victus d’Albert Sánchez Piñol també comptarà amb una versió còmic de la mà de l’il·lustrador José María Beroy amb guió de Carles Santamaria., però haurem d’esperar fins a la primavera de 2015 perquè sigui publicada per Norma Editorial i La Campana.