La Magrana recupera ‘Terenci del Nil’ de Terenci Moix.

Publicada per primera vegada l’any 1970 i recull la visita a Egipte de l’escriptor català.

Enamorat d’Egipte i de la terra dels faraons, Terenci Moix va dedicar bona part de la seva vida a viatjar  i escriure sobre Egipte.

Terenci del Nil, Viatge sentimenental a Egipte,
(La Magrana) és una barreja de gènere i es pot considerar un llibre de viatges però també un llibre que recull els pensaments de l’escriptor català.

Terenci del Nil publicat per primera vegada l’any 1970 per l’editorial Selecta va ser reeditat i ampliat  en diverses ocasions en els anys  1983 i 1999.

La Magrana ha volgut recuperar el text original de la primera publicació i que recull els viatges de Terenci Moix als anys 1968 i 1969. 

 Eren els seus primers viatges en terres egípcies i començava a ser un escriptor important després de guanyar el premi Víctor Català per La torre dels vicis capitals, el Josep Pla per Onades sobre una roca deserta i el de la Crítica Serra d’Or per El dia que va morir Marilyn.

La nova edició també recull 18 poemes aplegats sota el títol de ‘Terra de faraons’,  que  Terenci Moix va definir com un tempteig desesperat de fer poesia.

L’escriptora Maria Aurèlia Capmany en el pròleg  de Terenci del Nil diu :
‘ Entre Memphis i Tebes, sota els turons d’Amarma sorgeix brillant i propícia la ciutat de l’Horitzó d’Aton i en els seus ravals, sota la benigna claros del Disc solar, Terenci Moix ha plantat les seves tendes; i passarà pel sedàs la blanca sorra del desert per recuperar el seu món”