La llibretera Fe Fernández i l’editor Bernat Puigtobella, reben el III Memorial Pere Rodeja

El premi  el concedeix el Gremi de Llibreters en homenatge al llibreter gironí del mateix nom.
II Premi Pere Rodeja

El guardó té com a objectiu reconèixer la tasca de difusió cultural de les llibreries i la d’un editor, periodista, escriptor o mitjà de comunicació pel seu suport al sector llibreter.
El jurat del premi ha valorat la capacitat de la llibretera  Fe Fernández  de L’Espolsada “de convertir la llibreria en un lloc d’activitat, de posar en connexió el lector amb l’autor i l’obra, i de triar llibres per criteris de qualitat al marge de tendències”.
Sobre l’editor Bernat Puigtobella han destacat  “pel gran creixement del diari digital Núvol -que edita- en tan sols dos anys de vida que l’han convertit en referent del sector cultural; la seva tasca de crear debat més enllà de la notícia; i l’aposta per un canal de comunicació com el digital”.
La llibretera Fe Fernández suma el premi al Memorial Ferran Lara que va rebre com a emprenedora en el sector del llibre mentre que Puigtobella ja comptava, gràcies a Núvol, amb el LletrA 2012 i un Premi Pompeu Fabra d’aquest any.

El lliurament tindrà lloc en un acte obert al públic el pròxim dilluns 30 de juny a la Fundació Universitat de Girona.

Instituït pel Gremi de Llibreters al 2012, a instàncies del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona, el Memorial Pere Rodeja és un premi que té l’objectiu d’estimular als llibreters en el seu paper d’agents culturals i de posar en valor l’ofici de llibreter alhora que vol distingir la tasca d’escriptors, periodistes i mitjans de comunicació que donen suport al sector de les llibreries.
El llibreter Pere Rodeja i Ponsatí, que dóna nom al premi, està considerat mestre en l’ofici de la llibreria i va regentar durant anys la Llibreria Geli de Girona.
Els guanyadors de les anteriors edicions són la llibreria L’Altell, de Banyoles i l’escriptor Josep Mª Fonalleras (2012) i la llibreria la 2 de Viladrich, de Tortosa, i el periodista Jordi Nopca l’any passat.

 

Foto Fe Fernández (Ramon Ferrandis El 9 Nou)
Foto Bernat Puigtobella Bernat  (Eva Guillamet)