La Llibreria Negra y Criminal tanca definitívament les seves portes

Malgrat el tancament de la llibreria Paco Camarasa i Montse Clavé seguiran en d’altres projectes com el festival BCNegra.

logo_infoLa novel·la negra viu un dels millors moments de la seva història i segurament aquest èxit ha provocat el tancament de la llibreria Negra y Criminal de Barcelona.

Paco Camarasa i Montse Clavé han liderat aquest projecte i han estat els grans responsables de fer encara més gran el gènere.
Ho han fet lluitant i estimant una professió que s’ha convertit en el seu modus vivendi.

Ara no poden fer front a la gran davallada de vendes que pateix el sector.  L’èxit de la novel·la negra ha fet que avui en dia es  trobin novetats d’aquest gènere en qualsevol llibreria i els lectors decideixen allunyar-se de la llibreria situada al Carrer de la sal nº5 de Barcelona. Paco Camarassa assegura que  ‘’ara la novel·la negra ocupa col·leccions editorials i grans superfícies, llibreries i gasolineres, però molts pocs dels lectors que apostaven per venir a la Barceloneta a deixar-se recomanar alguna raresa i endur-se l’últim Camilleri ens visiten”.
L’any 2011 la llibreria va iniciar una campanya de micromecenatge  que no ha estat suficient per evitar el tancament definitiu.