Amazon i Transports Metropolitans de Barcelona han decidit portar la literatura al metro de la ciutat de Barcelona gràcies al llibre “Barcelona Metro Literària” del periodista Raúl Montilla.

Durant dues setmanes la ciutat de Barcelona afegeix una nova línia de metro. Es tracta de la “Línia K”, una línea virtual que recorre 10 parades reals del Metro barceloní que permet recórrer la Barcelona més literàries a través de les novel·les de destacats d’autors i autores.
Des de Carlos Ruiz Zafón, George OrwellGabriel García Márquez Mario Vargas Llosa, passant per Coia Valls, Mercè RodoredaCare Santos o Eduardo Mendoza.

Els usuaris del metro podran descarregar-se gratuïtament el llibre “Barcelona Metro Literària” a través de l’app de Kindle per a smartphones i tablets iOS i Android, a més dels dispositius Kindle.
L’autor del llibre és el periodista i escriptor Raúl Montilla, l’autor de ‘Barcelona de Novel·la ‘on ja documentava més d’un centenar de novel·les ambientades a la ciutat de Barcelona.

Segons ha destacat l’autor “Les estacions de metro seleccionades tracen un recorregut per la Barcelona més literària, a través d’escenaris, novel·les i autors molt diversos: de Dan BrownMiguel de Cervantes; de Gabriel García Márquez a Eduardo Mendoza; entre molts altres. Barcelona Metro Literària fa referència a espais representatius de la ciutat com Montjuïc amb les seves exposicions universals, un dels focus de ‘La ciudad de los prodigios‘ d’Eduardo Mendoza. Però també a mítics cafès com La Punyalada, un lloc que, a més d’aparèixer en nombroses novel·les, va atreure diversos escriptors i va acollir trobades entre Gabriel García MárquezMario Vargas Llosa i molts altres escriptors llatinoamericans i locals”,

La “Línea K” recorre les estacions d’El Coll i la Teixonera, Fontana, Llacuna, Diagonal, Jaume I, Barceloneta, Liceu, Paral·lel, Espanya, Bellvitge que compten amb una senyalització especial perquè els usuaris del metro puguin conèixer més detalls de la història literària de la ciutat.