La Jove Companyia del TNC porta a escena ‘Tirant Lo Blanc’

Del 18 de febrer al 29 de març representaran l’adaptació del clàssic a la sala Tallers de Barcelona

Tirant - Foto David Ruano

Amb la dramatúrgia de Roger Cònsul i Pere Planella la Jove Companyia del TNC porta als escenaris el clàssic de Joanot Martorell.
Per adaptar la novel·la,Pere  Planella i el dramaturg Roger Cònsul han volgut ‘ convertir una novel·la del segle xv com el Tirant en un text dramàtic per al segle XXI planteja un canvi substancial: l’univers narratiu original s’ha de transformar en acció.
Asseguren que ‘el Tirant és, sobretot, un cant a la vida en una època complicada: l’època tardomedieval on l’humanisme renaixentista començava a treure el nas’’
Per fer l’adaptació han buscat que l’obra ‘’connecti amb la nostra realitat, sense trair-ne l’esperit i mirant d’oferir tot l’ampli ventall de temàtiques i gèneres que Martorell posa en solfa alegrement. Ens hem basat en els episodis amorosos de la tercera part, la de Constantinoble, i també en el final.’’

La primera obra que va treballar la Jove Companyia va ser El Cantador, de Serafí Pitarra. Subtitulada «Gatada cavalleresca en dos actes, en vers i en català del que ara es parla», es tracta d’una paròdia del drama romàntic El Trovador d’Antonio García Gutiérrez, gran èxit del teatre espanyol de 1836 que inspiraria el llibret d’Il Trovatore de Giuseppe Verdi.

Després de l’estrena al TNC, la companyia jove portarà de gira ‘Tirant lo Blanc’ per teatres de l’agrupació ‘Teatres en Xarxa’, sis sales de Catalunya, entre les quals es troben el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, el Teatre Can Masallera de Sant Boi de Llobregat, el Teatre Despí de Sant Joan Despí, el Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet i el Teatre Clavé de Tordera, que sumen esforços amb perquè alguns dels seus espectacles es puguin veure al voltant del territori.

Més informació

Foto: David Ruano