Del 18 de setembre al 4 d’octubre al passeig de Gràcia de Barcelona

Amb l’escriptor Lluís Calvo com autor homenatjat i encarregat de pronunciar el pregó d’inauguració s’inicia una nova edició de la Fira del Llibre  d’Ocasió Antic i Modern.

La Fira d’enguany comptarà amb les mesures de seguretat i higiene que marca la pandèmia de la Covid-19 i els organitzadors han adoptat ‘una sèrie de mesures extraordinàries. Enguany, els estands estaran més distanciats que mai, s’ha establert un aforament limitat a cada aparador i serà obligatori l’ús de gel hidroalcohòlic per tocar i remenar els llibres. En el cas dels més antics –i sempre que ho demani el llibreter– s’haurà de fer servir guants, que estaran a disposició del client’’

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN comptarà amb 28 estands, que ocuparan Passeig de Gràcia, des de Plaça Catalunya fins al carrer Consell de Cent.

La Fira també vol retre un homenatge a Josep Carner a qui dedica l’exposició d’enguany i que portarà per títol Els llibres de Josep Carner (1884-1970). Dirigida per Jaume Coll Llinàs, comissari també de l’Any Carner, i compta amb la col·laboració del llibreter de vell Albert Obradors.

L’exposició està formada pels plafons que la Institució de les Lletres Catalanes ha preparat per l’Any Carner i que narren la vida i l’obra de l’escriptor. Hi apareixen L’auca d’una resposta del senyor Gaudí, el poema tan conegut d’Auques i ventalls, amb vinyetes d’Artigau i rodolins cal·ligrafiats per Keith Adams.

La mostra compta amb vitrines amb primeres edicions del poeta, obres representatives de cadascuna de les tres etapes de la seva vida.

L’artista Toni Benages i Gallard, autor del cartell.

La FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya i compta amb el suport i col·laboració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here