‘La divina comedia de Oscar Wilde’ de Javier de Isusi rep el Premio Nacional del Cómic 2020

L’obra publicada per Astiberri, narra els darrers tres anys de vida de l’escriptor irlandès exiliat a París

Javier de Isusi ja va il·lustrar ”El retrat de Dorian Gray” l’any 2011 i la seva fascinació per l’escriptor irlandès ha continuat amb ‘La divina comedia de Oscar Wilde on narra els tres darrers anys d ela vida de Wilde a París on vivia amb el pseudònim de Sebastian Melmoth.

Amb ‘La divina comedia de Oscar Wilde’ el jurat ha volgut premiar l’obra de Isusi ”pel seu guió perfectament articulat amb una introducció i coda final que evoquen la representació del teatre de la vida, i una brillant caracterització dels personatges mitjançant l’encertat recurs d’entrevistes individuals”.

També s’han destacat “les il·lustracions, molt suggestives i al servei de la narració, són el resultat d’un excel·lent domini de l’aquarel·la de negra sépia, amb subtils transparències i diferents plans de profunditat mercats pel virtuosisme en l’ocupació tonal d’una mateixa gamma cromàtica”.

Oscar Wilde va morir exiliat a París al novembre de 1900 als 46 anys, tan sols tres després de sortir de presó, a la ruïna moral i econòmica, fortament alcoholitzat, incapaç d’escriure una línia.

L’escriptor, dramaturg i poeta irlandès entenia la vida com una obra d’art i segons va dir en nombroses ocasions era en la seva vida on havia posat tot el seu geni, mentre que en la seva obra només el seu talent. Li agradava mirar-se en el mirall de la Divina comèdia i comparar els seus moments vitals amb els de l’obra de Dante. La seva vida és el drama perfecte de qui ha aconseguit tot el que el món pot oferir-li per a després perdre’l de cop.

”La divina comédia de Oscar Wilde”, de Javier de Isusi, ofereix un repàs dels darrers tres anys de l’escriptor en un homenatge a tota la seva obra mitjançant cites i referències textuals que transmeten bona part de les idees de Wilde.

El premi concedit pel Ministeri de Cultura i Esport, està dotat amb 20.000 euros i té com a objecte distingir la millor obra d’aquesta especialitat publicada en qualsevol de les llengües de l’Estat durant l’any 2019.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here