La poeta Marta Pessarrodona, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, és la comissària la commemoració del centenari de la mort de l’escriptora i periodista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí han presentat els actes que serviran per commemorar l’any Dolors Monserdà que tindrà un dels moments destacat el 8 d’octubre al Palau de la Generalitat. Una exposició itinerant servirà per reivindicar la seva figura a més d’una presència destacada a les xarxes socials.

Dolors Monserdà ( Barcelona, 1845 – 1919) va guanyar en diverses ocasions els Jocs Florals i l’any 1909 fou nomenada presidenta dels Jocs Florals de Barcelona.
La major part de la seva obra poètica està recollida en Poesies catalanes (1888) i Poesies (1911. Monserdà va col·laborar amb regularitat en publicacions periòdiques, com ara La Veu de Catalunya, La RenaixençaIl·lustració CatalanaLa Ilustración de la MujerOr y Grana, Feminal, etc. També va escriure teatre i novel·la on destaquen a Montserrat (1893), La família Asparó (1900) i La fabricanta (1904).

Feminista destacada va publicar l’any 1909, l’assaig Estudi feminista. Orientacions per a la dona catalana (1909). Monserdà va treballar per millorar les condicions de les de les obreres, en especial per les cosidores, un col·lectiu que treballava en unes dures condicions d’explotació i insalubritat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here