Les obres de Frances Hardinge i Raimon Portell han estat guardonades en la vintena edició del Premi Llibreter

Des de fa un parell d’any el Premi Llibreter vol reconèixer les millors obres en la categoria infantil i juvenil.

La cançó del cucut de Frances Hardinge de editat per Bambú i ‘Camins d’aigua’ de Raimon Portell publicada a Barcanova han rebut els premis el Premi Llibreter de Literatura Infantil i Juvenil d’Altres Literatures i el de llengua catalana respectivament.

El jurat del Premi Llibreter ha destacat sobre ‘La cançó del cucut’  que ‘A través d’uns personatges rodons i amb diferents punts de vista ens submergim en una història per cercar un misteri ple de paisatges foscos i de pors molt ben descrites, trets característics de l’autora anglesa. Tota la narració està molt ben cohesionada i manté la tensió narrativa fins al final.’’

La novel·la se situa a Ellchester, una localitat anglesa fictícia, als anys vint del segle xx. Quan la Triss es desperta després d’un accident, sap que li ha passat alguna cosa estranya i terrible. Té una fam voraç i insaciable, es desperta sovint amb els cabells tots plens de fullaraca i la seva germana li té por. I quan ja no pot més i es posa a plorar, les llàgrimes són com teranyines… Intenta recordar què li ha passat, però sembla que algú l’hagi desposseït dels seus records. Amb la seva germana petita, la Pen, s’embranca en una aventura que les portarà a descobrir la veritat sobre la seva família i els plans perversos d’un personatge inquietant i enigmàtic que es fa dir l’Arquitecte.

El jurat del Premi llibreter afegeix que es tracta d’una  ¡novel·la fantàstica, amb referències constants als contes de fades on la qualitat literària és successora dels grans clàssics de la tradició anglesa’

 

Premi Literatura Infantil i Juvenil de Literatura Catalana a Camins d’aigua, de Raimon Portell

‘Camins d’aigua’ és una novel·la d’aventures, barreja de ficció i història, en un territori geogràfic concret i conegut per tots nosaltres, en un moment històric conflictiu que és l’aixecament del feixisme a la vella Europa.

El jurat ha escollit Camins d’aigua, segona entrega de la trilogia “La llum d’Artús”, punt de confluència on els personatges i les diferents trames narratives són presentades.

El segon llibre de la trilogia «La Llum d’Artús» comença molt lluny d’on acabava Camins de nit, el primer volum. Però també s’hi retroba la Rut, la protagonista del primer llibre. És al castell de Montsegur. Pot semblar que és en un refugi segur, però la guerra ha encès el continent i les forces que la persegueixen són tossudes i tenen els tentacles molt llargs. Encara que la Rut sap que haurà d’enfrontar-se a nous reptes, no tot està en les seves mans. Això sí, en Marc l’Anxova, el seu guia i amic, està disposat a ajudar-la, encara que això comporti anar fins al forat més fosc de l’Imperi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here