Julià de Jodar, Premi Crítica Serra d’Or.

L’escriptor Julià de Jodar ha estat guardonat amb el Premi Crítica ‘Serra d’Or’ 2011 de Novel·la per l’obra ‘La pastoral catalana’, mentre que Miquel Bezares s’ha endut el de Poesia per ‘L’espiga del buit’.

La traducció d’Enric Casasses per ‘El Gobelet de Daus’ de Max Jacob i ‘Paraules emmetzinades’ de Maite Carranza han estat seleccionats a les categories de Traducció i Juvenil, respectivament.
Finalment, a la categoria de Literatura Infantil i Juvenil han estat premiats ‘La princesa malalta’ –amb textos de M.Carme Bernal i Carme Rubio i il·lustracions de Rebeca Luciani– i les col·leccions ‘Això és art!’ i ‘Això és un artista’ de Patricia Geis.
Aquestes són algunes de les catorze obres guardonades amb els Premis Crítica Serra d’Or, que arriben a la 45ena edició, i que atorga annualment la revista Serra d’Or a obres publicades l’any anterior.
El jurat, format per cinc membres per a cada categoria  ha atorgat els premis a les obres més destacades publicades el 2010 que no han estat presentades a cap concurs.La resta dels premis Crítica ‘Serra d’Or’ han correspost a Miquel Pairolí per ‘Octubre’ a la categoria de Biografies i Memòries i Anna Esteve a la categoria d’Estudis Literaris amb ‘El dietarisme entre dos segles’.
A l’apartat d’Investigació, han estat premiats Carme Molinero i Pere Ysàs amb ‘Els anys del PSUC. El partit de l’antifranquisme’, Francesc Nicolau per ‘La intimitat de la matèria’ i John London ha estat distingit amb el premi de Catalanística per ‘Contextos de Joan Brossa. L’acció, la imatge i la paraula’.
A l’àmbit teatral han estat reconeguts Pere Riera pel text en català ‘Lluny de Nuuk’, Pitus Fernández pel millor espectacle teatral a ‘Assejant Albertí’ i Albert Vidal per l’aportació més interessant en els seus treballs actorals.
Els premis es lliuraran aquesta nit en una cerimònia a l’Hotel Alimara de Barcelona que comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’Abad de Montserrat, Josep Maria Soler.