Josep Pedrals, l’explorador del poema

El poeta català publica ‘Exploradors al poema’ on proposa 18 jocs per potenciar la creativitat poètica

exploradorsalpoemaJa no cal esperar a les muses per trobar aquella inspiració necessària per començar a escriure un poema.
Si no saben per on començar, el poeta Josep Pedrals ens convida  a viure una aventura per explorar els misteris de la creació poètica.

Exploradors al poema’ (Estrella Polar) ens proposa 18  jocs que permetrà  als joves i futurs poetes arribar a  l’essència  de la poesia.

Adreçat principalment a joves a partir dels 12 anys, el llibre és també un taller i un aliat perfecte per potenciar la creativitat i la passió per la poesia.
Cal fer-ho sense por i ser atrevits, i així serem capaços de buscar la inspiració necessària per crear i recitar les nostres creacions poètiques.

Podem ser capaços de resumir un conte i quedar-nos només amb la seva essència amb dues frases?  Com descriuríem fets quotidians com rentar-se les dents?   Podem fer un poema agafant com a referència El teorema de Pitàgores? o  Podem arribar a a descriure el brunzit de la rentadora o de la nevera?

Aquests són quatre dels exercicis ens proposa Josep Pedrals, que també  demostra que la sonoritat és una de les parts importants del poema’

‘Per això, haurem de saber fer sonar el poema, fer-lo
cantar i fer-lo jugar com un instrument musical,
Perquè gran part de la seva força expressiva rau en
la sonoritat del que s’hi diu.

I sobre la sonoritat  en sap força Josep Pedrals, perquè s’ha dedicat a promoure la poesia en diversos recitals i espectacles.

Ara a ‘Exploradors al poema’ ens ofereix  el seu vessant més divulgatiu amb un llibre molt recomanable.

‘El poema no deixa un afany impacient ni troba un
desenllaç definitiu, obre portes i sufoca coïssors, llepa
nafres i etziba galtades…