José C. Vales i Andreu Carranza guanyen els premis Nadal i Josep Pla respectivament

L’any literari arrenca amb el tradicional sopar a l’hotel Palace de Barcelona amb el lliuraments dels premis de l’editorial Destino.

Premi Nadal (José C Vales) -Premi Josep Pla Andreu Carranza  2015

L’editor i traductor José C. Vales ha rebut el Premio Nadal amb la novel·la ‘Cabaret Biarritz’. Es tracta de la seva segona novel·la després de la publicació l’any 2013 de l’obra ‘El pensionado de Neuwalker’.

El crim d’una jove l’any 1925 a Biarritz dóna peu a una investigació per part d’un escriptor que intentarà aclarir alguns detalls del tràgic succés, per mitjà d’entrevistes als estiuejants de la localitat francesa. Aquest fet serveix a José C. Vales per descriure l’ambient que es vivia a Biarritz en aquella època.

La carrera de l’escriptor José C. Vales ha estat sempre vinculada al món editorial com a editor i traductor d’obres de Dickens, Jane Austen entre d’altres.

Unes 335 obres procedents d’Espanya i altres països del món optaven a endur-se el premi literari dotat amb 18.000 euros i que ha comptat amb un  jurat format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Clara Sánchez, Andrés Trapiello i Emili Rosales.
Carmen Amoraga amb ‘La vida era eso’ va ser la guanyadora de l’anterior edició.

El 47è Premi Nadal de prosa en català l’ha rebut l’escriptor Andreu Carranza, autor entre d’altres de L’hivern del tigre, La clau Gaudí, Imprenta Babel i Anjub, confessions d’un bandoler.
Amb la novel·la guanyadora del Premi Josep Pla, ‘El poeta del poble’ ret un homenatge a Jacint Verdaguer.
Dotat amb 6.000 euros, el jurat del Premi Josep Pla 2015 ha estat format per Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Àlex Susanna i Ester Pujol.
Els ambaixadors, d’Albert Villaró, una ficció basada en un desenllaç diferent dels Fets d’Octubre del 1934, i en les conseqüències històriques que hauria tingut, va resultar guanyadora de l’edició anterior.

La cerimònia de lliurament dels premis de l’editorial Destino, ha servit per retre un homenatge a l’escriptora Ana Maria Matute amb una lectura d’un fragment de la seva obra pòstuma a càrrec de l’actor Josep Maria Pou.