El colombià Jorge Franco guanya el Premio Alfaguara de Novela

L’obra ‘El mundo afuera’ s’emporta els 130.000 euros del  premi literari.

jorge francoJorge Franco va neixer a Medellín, Colombia i és autor de les novel·les  Mala noche, Rosario Tijeras, Paraíso Travel,  Melodrama i Santa suerte.

El jurat  presidit per l’escriptora Laura Restrepo  ha estat aquest any per Sergio Vila-Sanjuán, Ignacio Martínez de Pisón, Ana Cañellas, Nelleke Geel  i Pilar Reyes han destacat de l’obra ‘el sentit de l’humor, l’eficàcia dels diàlegs, la construcció de personatges complexos i l’agilitat narrativa que fa que la tensió es mantingui fins a l’última pàgina“.

La novel·la ‘El mundo afuera’ s’ubica a Medellín  previ a la violència i el narcotraficant i l’escriptor ha comentat que espera estar a l’alçada dels altres escriptors colombians que han rebut el premi en edicions anteriors.
Es tracta de la història del  segrest  de don Diego a mans del Mono,  un personatge que està enamorat de la filla de la seva víctima i que viu en un castell a Medellín.

Aquest any el premi ha  872 manuscrits procedents majoritàriament d’Espanya i també de països llatinoamericans, fet que el converteix en l’edició del Premio Alfaguara amb més participació.

El premi Alfaguara de Novela l’han rebut entre d’altres els escriptors Manuel Vicent, Clara Sánchez, Elena Poniatowska, Tomás Eloy Martínez, Xavier Velasco, Laura Restrepo, Graciela Montes i Ema Wolf, Santiago Roncagliolo, Andrés Neuman, Juan Gabriel Vásquez i José Ovejero.