Els tres escriptors han estat guardonats amb el 12è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres

Andreu Martín amb ‘Brisca’, Jordi Sierra i Fabra amb L’aprenent de bruixot i els invisibles’ i Francesc Puigpelat amb l’obra ‘El nen que va xatejar amb Jack Sparrow’ han estat guardonats amb el  12è Premi de Literatura Infantil ATRAPALLIBRES 2016-2017, a les categories de 9, 10 i 11-12 anys respectivament.

Es tracta d’uns guardons convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) que es lliuren a obra publicada i amb un jurat format per uns 5.500 nens i nenes de 9 a 11-12 anys que han fe decidit amb el seu vot les obres guanyadores.

CATEGORIA 9 ANYS
BRISCA
Andreu Martín
Il·lustr. Ramón Rosanas.
Editorial Cruïlla

La Brisca és un terrier escocès, alegre, àgil i trapella que s’ha perdut. La seva jove mestressa, la Paula, s’entesta a no abandonar la recerca malgrat que fa hores que no dóna senyals de vida. Pocs dies després, les notícies avisen de la presència d’un grup de gossos salvatges que deambulen al voltant de la zona on es va perdre la gossa. Ambdós fets tindran alguna relació?

CATEGORIA 10 ANYS
L’aprenent de bruixot i els invisibles
Jordi Sierra i Fabra
Trad. Elisenda Vergés-Bo
Editorial Edebé.
A finals del segle XIX, en Mortimer, un orfe de dotze anys, viu amb el professor Haggath, un bruixot que prepara encanteris a demanda i que amaga el seu ofici per por a ser descobert. Com ajudant seu, una nit, el noi haurà de portar un encàrrec al cementiri. Tanmateix, un desencadenant fortuït, provocarà un canvi de rumb en les vides i en la mort de la resta de protagonistes. Un relat d’intriga i de màgia. Una aventura on el valor de l’amistat i la lluita per fer justícia seran peces clau per resoldre un vell misteri.

CATEGORIA 11-12 ANYS
El nen que va xatejar amb Jack Sparrow.
Francesc Puigpelat
Il·lustador Oriol Malet
Editorial Bromera.
El jove Martí Blesa ens explica com li va canviar la vida guanyar un concurs que li donava dret a xatejar amb Johnny Depp. L’autor del llibre ens ofereix una història utilitzant com a referents i font d’inspiració Jack Sparrow i Cyrano de Bergerac. Malgrat el que pugui semblar, és una novel·la realista on també hi trobarem bullying, un pare que marxa de casa i el context actual de crisi i precarietat laboral.