L’autor rep el guardó per l’obra publicada a l’editorial Meteora.

Jordi Llavina ha estat guardonat amb el premi Lletra d’Or 2018 pel seu poema
‘Ermita’, publicat l’any passat per Meteora.

El jurat format per Salvador Macip, Ada Castells, Sebastià Alzamora, Núria Cadenes, David Plana, Heura Marçal, Llucia Ramis, Sílvia Bel i Bernat Puigtobella ha valorat  la força i la destresa verbal d’aquest poema que alterna narració i meditació.

‘Ermita’ és un únic poema compost de 1.401 octosíl·labs descriu, o relata, la caminada (suposem que des de la plana o del mateix poble) fins a l’ermita de Sant Pere del Puig, al terme de la Selva del Camp, on l’autor té fondes arrels maternes i inesborrables records d’infantesa i adolescència.

Aquesta petita ermita, gairebé només un mas, es converteix, precisament per la seva senzillesa i per la transcendència de la mirada, en un símbol “que cal mirar en el contrallum / de l’esperança”. Pel seu caràcter de mirada oberta a l’entorn immediat i al temps (personal) més llunyà, el lector hi trobarà reflexions i observacions de tota mena. Sobre creació literària i artística, sobre la llengua, sobre el pas inexorable del temps o sobre una
cosa tan banal com la funció dels tatuatges.

El premi Lletra d’Or es concedeix cada any, des de 1956, al millor llibre publicat en llengua catalana durant l’any anterior, segons el criteri del jurat, independent de qualsevol grup editorial o institució.
Aquest premi va néixer per decisió d’un grup de nou amics amants de la literatura, els quals es van constituir en jurat i van establir les bases de concessió del guardó.
El guardó és una lletra phi (Φ) d’or, símbol clàssic de l’equilibri, dissenyada pel joier Manel Capdevila, nét de l’impulsor inicial del Premi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here