Joaquim Carbó rep el Premi Trajectòria.


El premi es lliura avui durant la 29a Setmana del Llibre en Català.
La comissió organitzadora de La Setmana ha destacat, a més de la seva trajectòria, que Carbó és “un ferm defensor de la cultura i la llengua catalana“.

Joaquím Carbó ha publicat més de cent llibres, dedicats en la seva gran majoria a la literatura juvenil i infantil.
Si parlem de xifres, les vendes dels seus llibres superen el milió d’exemplars venuts, on destaquen títols com La casa sota la sorra i La colla dels deu.
Ha estat guardonat amb  molts premis  literaris com el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil (1981) amb ‘La casa sobre el gel’; amb el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya-obra de creació per a lectura d’infants (1982) ‘L’ocell meravellós’; Premi de la Crítica “Serra d’Or” de literatura infantil i juvenil (1992) amb ‘Interfase amb mosca’. Memorial Jaume Fuster de l’AELC (2002) al conjunt de la seva obra i Premi Trajectòria del Consell Català del Llibre per a Infants i Joves (2007).

Nascut a Caldes de Malavella l’any 1932, Joaquim Carbó serà recordat pel clàssic La casa sota la sorra,  que va ser publicada per primera vegada l’any 1966  i ja s’han realitzat 65 reedicions i  s’ha fet una versió teatral que es va estrenar al TNC.

En altres edicions, han rebut el Premi Trajectòria els escriptors Maria Barbal, Isabel Clara Simó, Josep Palau i Fabre, Quim Monzó, Emili Teixidor, Roser Capdevila, Josep M. Castellet, Teresa Pàmies, Josep Vallverdú, M. Antònia Oliver, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Lluís Millà i Avel·lí Artís Gene.