Bolets a les llibreries!

Durant la temporada boletaire val la pena acostar-se a les llibreries per conèixer les novetats editorials referents al món dels bolets. L’illa dels llibres et  comenta les novetats boletàires d’aquest any.

Passió boletaire
Josep Cuello
Pòrtic
Una de les novetats destacades és Passió boletaire (Pòrtic) de  Josep Cuello. Es traxcta d’una guia il·lustrada  que ofereix un recorregut per la història amb la recerca de llegendes i costums, tot barrejat amb refranys i receptes. Josep Cuello també parla de les propietats medicinals dels bolets  com el reig foll que  era valorat pel poder psicoactiu o  el pet de llop s’usava contra la caspa i l’ou del diable com a afrodisíac.

 

La ruta del tresor.
Marc Estévez
Ara Llibres

Marc Estévez ens vol descobrir ‘La ruta del tresor’ (Ara llibres), després de la publicació d’El secret dels rovellons, Bolets en temps de crisi o El secret més ben guardat.  El llibre inclou 17 rutes per trobar els bolets més deliciosos i cal tenir en compte que 12 d’elles es poden seguir amb tota la família.
La ruta del tresor inclou  una trentena de mapes i 120 fotografies a color que ens ajudaran si tenim també una mica de sort trobar  entre d’altres; el cep, el sureny fosc, el reig, el rossinyol i la tòfona negra.

 

Conèixer els bolets
Jaume Sañé
Cossetània
La tercera novetat d’aquest any és Conèixer els bolets (Cossetània) de Jaume Sañé. Un nou recorregut per la història boletaire amb consells per caçar bolets i una descripció de les principals espècies boletàires destacant els seus valors culinaris i les seves curiositats.

 

Al marge d’aquestes novetats l’any 2010, l’escriptor Jordi Cantavella va publicar la primera novel·la boletàire. Aquests catalans estan tocats del bolet!  (Columna). Es tracta d’una història protagonitzada per un grup de boletaires que compta amb una barreja d’humor i ciència-ficció.