La nova consellera de Cultura, Laura Borràs, antiga presidenta de ILC proposa el nom de Joan Elies Adell com a director.

Laura Borràs, proposarà dimarts al Govern el nomenament de Joan Elies Adell com a nou director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en substitució d’ella mateixa que va deixar el càrrec el passat mes de gener per ser diputada al Parlament de Catalunya.

D’acord amb els estatuts de la ILC, el director de la institució és nomenat pel Govern, a proposta del conseller de Cultura, un cop escoltat el Consell Assessor de la Institució.

Laura Borràs, consellera de Cultura ha destacat el perfil  d’Adell per ocupar el càrrec de director i ha destacat la seva faceta com a poeta, el seu perfil docent i coneixedor de la literatura catalana i la seva competència digital.

Sobre la Institució de Lletres Catalanes que ella mateixa va dirigir, Borràs ha destacat el desplegament de Pla Nacional de Lectura, la proposta de celebració de Consells Executius del Govern centrats només en la cultura per “dissenyar polítiques transversals amb tots els departaments tenint com a eix la cultura”. I ha posat d’exemple les Biblioteques escolars o el municipi lector. “Hem de trobar tots els nivells que ens permetin poder treballar conjuntament”, ha dit. També ha avançat la proposta de crear un consell de consellers on s’incorporarien els darrers titulars del departament “per compatir coneixement”.

Joan Elies Adell (Vinaròs, 1968) és llicenciat en Filologia Hispànica (1991), llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València (1993) i Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València (1995).

Poeta, traductor i crític literari, Adell ha publicat diversos poemaris, ha traduït Millo de Angelis i Antoni Coronzu i ha participat en l’antologia La Tercera Illa. Poesia Catalana de l’Alguer (1945-2013).

Té assajos escrits sobre la cultura catalana a l’Alguer, Màrius Sampere, Rafael Caria, Joan Vinyoli, Maria Mercè Marçal, Joan Fuster i Joan Brossa, entre altres.

Entre les obres publicades La matèria del temps (El Mèdol) ,A curt termini (Eliseu Climent / 3i4), Encara una olor(Bromera), La degradació natural dels objectes (Proa),Si no et tinc (Pagès Editors i Escandall (Meteora).