L’escriptor i guionista de Sueca, rebrà el premi per la novel·la ‘Em diuen fletxa’

La setena edició del VI premi de novel·la negra Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana ja té guanyador. Joan Varles Ventura ha estat el guardonat per la novel·la ‘Em diuen fletxa’  on ret un homenatge als escriptors clàssics nord-americans de gènere negre i sobretot a la figura del detectiu privat “hard-boiled” que l’autor valencià reconeix com un dels seus arquetips literaris per excel·lència.

El guardó està dotat amb 2.000 euros, subvencionats a parts iguals entre l’ajuntament de Tiana i l’editorial Alrevés, i l’obra es publicarà el proper mes de setembre a la col·lecció Crims.cat.

El jurat presidit per Àlex Martín, Sebastià Bennasar i Anna Maria Villalonga ha decidit premiar a l’obra de Joan Carles Ventura després de valorar la dotzena d’obres presentades.

Joan Carles Ventura rebrà el premi aquest divendres a Tiana en el marc de la nova edició del festival de novel·la negra en català.

Sobre l’argument de la novel·la ‘Em diuen fletxa’, Crims.cat destaca:
La història passa a l’estiu de l’any 1988 a València en l’origen del que després es coneixerà com a “ruta del Bakalao” i que en el moment de la narració encara és només un fenòmen local en el qual es mouen personatges de tota espècie i es prenen tot tipus de substàncies de dubtosa legalitat.

Enmig de tot aquest enrenou, apareix en Vicent Fletxes i Chaques, més conegut com “El fletxa”, un investigador privat en succesos nocturs, solucionador de problemes, que em la seva Montesa Impala roja i negra es mou pel món de la faràndula i la nocturnitat valenciana. Ben aviat serà contractat per un personatge poderós per esbrinar on es troba la Soraya, una jove encisadora que es troba desapareguda.

Repleta d’humor i d’elements paròdics entre els quals es troben els seus acompanyants que l’ajudaran a resoldre el cas: d’una banda en Tato, un vividor que viu la nit de bòfia d’incògnit i de l’altra, la seva tieta Amparo Chaqués, una digna versió de Miss Marple a la valenciana.

Un cas, que el durà a enfrontar-se amb bòfies podrits i corrupteles de tota mena on Ventura aprofundirà un cop més per fer una crítica social sobre les capes més pudentes de la societat valenciana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here