James Patterson, l’escriptor més ben pagat segons la revista Forbes.


L’escriptor James Patterson encapçala un cop més la llista de la revista ‘Forbes’ dels autors millor pagats a nivell mundial, duplicant en guanys al segon lloc, l’escriptora Danielle Steel.

James Patterson és un escriptor que ha destacat en el gènere negre i ha publicat més de 80 novel·les. Segons Forbes ha guanyat al voltant de 84 milions de dòlars entre el mes de maig del 2010 i l’abril del 2011
L’escriptora de novel·les romàntiques Danielle Steel ocupa el segon amb un  guanys en el mateix periode d’uns 35 milions de dòlars.
En tercer lloc se situa l’escriptor d’horror i suspens Stephen King, qui va obtenir 28 milions de dòlars, mentre que en el quart lloc va quedar l’autora d’aventures romàntiques Janet Evanovich amb 22 milions.
En el cinquè l’autora de ‘Crepuscle’, Stephenie Meyer, amb 21 milions en vendes.
En sisena posición Rick Riordan  amb 21 milions de dólars gràcies a les novel·les “Percy Jackson”  i  “Kane Chronicles”.
En setena posició   Dean Koontz, amb 19 milion i en vuitena un clàssic com John Grisham amn 18 milions.
La novena posició és per a Jeff Kinney amb 17 milions de dòlars gràcies els llibres i pel·lícules del Diari d’en Greg.
En desena posició  Nicholas Sparks amb 16 milions i l’onzena  posició és per a Ken Follet amb 14 milions gràcies a les vendes de La caiguda dels gegants.
Suzanne Collins i la seva trilogia d’El jocs de la fam ocupen la dotzena posición amb 10 milions i la tretzena és per a J k Rowling  amb 5 milions de dólars.

El mercat dels llibres electrònics en augment.
Forbes ha destacat que els autors amb majors guanys han estat els que han  començat a entrar al mercat dels llibres electrònics, que és el sector de major creixement dins de la publicació de llibres. Pel que fa a la venda de llibres tradicionals estan patint una  davallada.
Malgrat que els llibres tradicionals estan en reculada, Patterson va augmentar les seves vendes en publicar 10 llibres en el 2010 i expandir-se en els últims anys als mercats d’adults joves i adolescents, així com també dels llibres electrònics.
La llista completa, en la qual també troben lloc

1 COMENTARI

  1. Sempre hi haurà això bons llibres i llibres venuts, l’escriptor per una banda i l’editor per una altra. Dos móns diferents. Tots aquest autors escriuen en Anglès. On s’ha quedat aquell boom dels 60 de Marquez, Cortazar i cia? Aquest països han patit dictadures i persecucions i allò es va acabar. Aquí i ara, en clau catalana el problema és la lectura, tenim massa gent enganxada a les consoles i la tele.

Comments are closed.