La novel·la “Lugar seguro” de l’escriptor sevillà ofereix una història antidistòpica. Seix Barral publicarà la novel·la el 9 de març. 

El Premio Biblioteca Breve convocat per l’editorial Seix Barral ha rebut enguany 858 manuscrits. Després de la deliberació del jurat format per Juan Manuel Gil, Pere Gimferrer, Benjamín Prado, Elena Ramírez i Andrea Stefanoni han decidit premiar l’obra “Lugar seguro” de l’escriptor Isaac Rosa.

Sobre la novel·la guanyadora el jurat destaca que “Isaac Rosa fa un retrat genial de tres generacions de brètols d’una mateixa família que s’aprofiten de les esquerdes del sistema en el seu propi benefici. Una novel·la que atrapa i incomoda i que reflecteix des de la ironia i la controvèrsia el moment d’incertesa de la societat actual.”.

La novel·la es desenvolupa en 24 hores de la vida Segismundo García, un comercial que creu que ha trobat el negoci de la seva vida, la venda i construcció de búnkeres de baix cost a les classes més humils. Isaac Rosa ho fa a través d’un monòleg que el protagonista de la novel·la dirigeix al seu pare al vespre, quan fa un recompte de tot el que ha succeït durant la seva peculiar jornada laboral.

Isaac Rosa ha publicat les obres La malamemoria, ¡Otra maldita novela sobre la guerra civil!, El vano ayer, El país del miedo, La mano invisible, La habitación oscura i Feliz final.

Autors i autores com Elvira Lindo , José Manuel Caballero Bonald, Juan Marsé, Fernando Aramburu, Juan Bonilla, Gioconda Belli, Agustín Fernández Mallo o Elena Poniatowska han rebut el Premi Biblioteca Breve.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here