Guanyadors del Concurs ‘La col·laboradora’ d’Empar Moliner.

L’illa dels llibres ha sortejat 3 exemplars de la novel·la ‘La col·laboradora’ d’Empar Moliner.

Per aconseguir un exemplar de la novel·la els lectors de L’illa dels llibres havien de respondre a la pregunta: Quin tipus de llibres NO us agradaria escriure si fóssiu negres literaris?

Entre tots els participants s’han sortejat les 3 novel·les i els guanyadors són: 

Magda Bartolí
Gerard Gomila
Maria Viladot

Empar Moliner va publicar la primera novel·la l’any 2000 amb el títol de Feli, esthéticienne, aconseguint el premi Josep Pla.
La protagonista de ‘La col·laboradora’ (Columna) és una dona separada d’uns 45 anys i amb una filla, que afronta el primer cap de setmana de custòdia compartida i treballa de negre literari en una editorial, fent llibres per encàrrec.


LES RESPOSTES DELS GUANYADORS.
Magda Bartrolí:
“Em penso que mai podria escriure una novel·la romàntica i lacrimògena a l’estil de la Victoria Holt o la Danielle Steel…Dit això, reconec que no podria escriure cap novel·la, ni que fos fent de negre! Per fer novel·les s’ha de saber escriure molt i molt bé, i tenir bon domini del llenguatge i dels recursos literaris”.

Gerard Gomila Crec que ser el negre literari d’una autobiografia on s’afirma que l’autor no ha emprat mai els serveis d’un negre literari seria una experiència agònica.

Maria Viladot: A veure, a veure… crec que dependria del grau de “negrata” que em toqués fer; m’explico: si hagués de treballar des del començament i donar vida jo soleta al llibre doncs em reventaria molt haver d’escriure unes memòries, sens dubte. Ara, si només hagués de pincellar les barruades de l’escriptor, doncs… ostres! crec que també serien unes memòries, ves per on!!
És que les memòries són les memòries, no trobeu?? … l’arrel de la persona, les branques, el fullam, la flor, el flaire,… TOT!!

Vols llegir la resta de respostes rebudes? Clica en aquest enllaç