”Gegants de gel” de Joan Benesiu i ”Reparar els vius” de Maylis de Kerangal reben el Premi Llibreter 2015

El Gremi de Llibreters de Catalunya també ha concedit el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat a: Salvatge, d’Emily Hughes.

premi llibrter 2015

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha estat l’escenari del lliurament del premi en la seva 16a edició del Premi Llibreter  on a més de reconèixer la qualitat de les obres premiades d’aquesta edició , s’ha volgut fer una homenatge a llibreters amb 35 anys de dedicació a l’ofici: Mª Carme Ferrer Busquets, Manel Gràcia, M. Dolors Oranies, Isidre Sala i Núria Sauret Grau

L’objectiu del Premi Llibreter és  destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.
El Premi Llibreter es divideix en tres categories:  Premi Llibreter de Literatura Catalana, Premi Llibreter a Altres Literatures i  Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat

Les novel·les premiades han estat publicades dins del període comprès entre el 2 de maig de l’any anterior fins l’1 de maig del present any.

L’escriptora Maylis de Kerangal ha estat guardonada amb el Premi Llibreter a Altres Literatures amb l’obra  Reparar els vius  (Angle editorial/Anagrama).
L’escriptora fracesa tracta el tema de les donacions d’òrgans arran de la mort en un accident de cotxe del jove de dinou anys Simon Limbres  han de decidir si el seu fill donarà els seus òrgans.
En Simon era un jove esportista i tots els seus òrgans, excepte el cervell, estan intactes i sans: és el donant perfecte. I només vint-i-quatre hores després, el cor de Simon comença a bategar dins el cos de la Claire. Reparar els vius ofereix una narració sobre un trasplantament: la família, l’equip mèdic, la tecnologia… un escenari on l’autèntic protagonista és el cor de Simon Limbres.

La novel·la Gegants de gel de Joan Benesiu ha rebut el Premi Llibreter de Literatura Catalana. L’editorial Periscopi torna a emportar-se un nou premi després d’obtindre l’any 2014 el Premi Llibreter a Altres  Literatures amb ‘’’Ànima’’ de Wajdi Mouawad.
Amb pròleg de Manuel Baixauli, ‘Gegants de gel’. ens acosta a la història d’uns personatges de diversa procedència que  es reuneixen la nit de Nadal,  al voltant d’una taula
Són fugitius, sense saber exactament de què,   al voltant d’una taula al bar Katowice de la ciutat argentina d’Ushuaia, que s’expliquen històries buscant una identitat i intentant establir les seves pròpies fronteres.

salvajeJoan Benesiu, pseudònim de Josep Martínez Sanchis,  no ha escrit una novel·la per a tots els públics i ‘Gegants de gel’ acompanyarà als lectors més exigents gràcies a una aposta molt personal que combina diversos gèneres literaris. L’Illa dels Llibres va incloure la novel·la entre les recomanacions de Sant Jordi 2015 i torna a incloure l’obra de Joan Benesiu entre les lectures d’aquest estiu.

L’autora hawaiana Emily Hughes ha estat guardonada amb el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat gràcies al seu treball a Salvatge , editat per Libros del Zorro (català i castellà) on  ens explica la història d’una nena que viu feliç a la natura, on els óssos li han ensenyat a menjar, els ocells a parlar i les guineus a jugar. Ella és audaç, valenta i increïblement lliure. Però un dia un nou animal entra en escena, un animal estranyament semblant a ella…