L’editorial publica la nova edició amb motiu del centenari de l’estrena de l’obra de teatre.

pastoretsJa fa 100 anys de l’estrena al Coliseu Pompeia de Barcelona de l’obra teatral Els pastorets. Amb motiu del centenari de la primera representació de l’obra més coneguda de Josep M. Folch i Torres, l’editorial La Galera publica una nova edició revisada per Ramon Folch i Camarasa, fill de l’autor i representant de la Fundació Folch i Torres.

La Galera publica el text íntegre de l’obra amb una edició en tapa dura molt acurada.
Cada any es representa arreu del territori català l’obra Els pastorets donant en moltes ocasions la primera oportunitat a molts actors i actriu a iniciar-se en el món teatral.

Davant de les moltes representacions i també versions lliures i adaptacions que s’han realitzat durant tots aquests anys, Ramon Folch i Camarasa en el pròleg de la nova edició assegura ‘era bo, que el text de l’obra es pogués trobar en una edició autoritzada, que es pogués consultar en cas de dubte, o llegir simplement per plaer’. Aquest buit és el que vol omplir La Galera amb la publicació de l’edició commemorativa i ‘servirà de referència definitiva pel que fa al text d’Els pastorets’ assenyala Folch i Camarasa.

L’argument d’Els pastorets és força conegut i està protagonitzat pels pastors catalans En Lluquet i en Rovelló que viuran una aventura increïble: hauran de salvar el nen Jesús de les maquinacions perverses de Satanàs i Llucifer, els prínceps de l’infern. Els diables perceben que alguna cosa extraordinària està a punt de passar a Betlem i volen impedir que la bondat, la pau i l’amor regnin sobre la Terra. Amb molt d’humor, valentia i una mica d’ajut celestial, els dos pastorets intentaran evitar que els dimonis facin més maldats.

Josep M. Folch i Torres va ser director de la revista Patufet i autor de ‘Les aventures extraordinàries d’en Massagran o En Bolavà detectiu.