Amsterdam Llibres i Catedral publicaran la cinquena novel·la de l’escriptor

marc-pastor

Farishta narra la vida de set famílies que viuen en unes illes remotes de la Polinèsia en l’època dels experiments nuclears francesos. Farishta, la jove protagonista, descobrirà que en aquell paradís aparent s’hi oculten secrets que posen a prova totes les seves creences. Segons destaca l’editorial Amsterdam Llibres, la novel·la ‘està a mig camí entre la narrativa d’H.G. Wells i la sèrie Lost’.

Impossible d’encasellar-lo en un gènere concret, Marc Pastor ha publicat quatre novel·les amb certs trets en comú però al mateix temps diferents, des de novel·la negra a gènere d’aventures o fantàstic. Marc Pastor sap adaptar-se i sentir-se còmode en diferents gèneres narratius i les variades influències fa que cada novel·la sigui diferent.

Marc Pastor en una entrevista l’any 2013 a L’Illa dels Llibres assegurava ‘sóc un escriptor culturalment dispers. M’apropio de tot el que m’envolta: literatura, cinema, música, videojocs, fotografia, futbol, teatre… i ho filtro a les novel·les’ al mateix temps que afegia ‘m’agrada jugar amb el lector i fer una mica de Dungeon Master, de director de joc de rol, i convertir el lector en un jugador més de les partides que són les meves novel·les’.

Marc Pastor debutava l’any 2007 amb Montecristo (Proa) una novel·la on barrejava ingredients de les pel·lícules d’aventures com ‘La gran evasión‘ o d’Indiana Jones protagonitzada per un grup de republicans empresonats en un camp de concentració nazi.

L’èxit arribaria l’any 2008 amb ‘La mala dona’ que aconseguiria el Premi Crims de Tinta. Partint d’un cas real, Marc Pastor afegia també de la seva collita per crear una nova versió de la història d’Enriqueta Martí Ripollès, coneguda com de “la vampira del carrer Ponent” que va ser acusada l’any 1912, del segrest i assassinat d’un nombre indeterminat de criatures. Enriqueta Martí era prostituta, alcavota, estafadora, lladre, pidolaire.

Després publicaria ‘L’any de la plaga’ (RBA, 2010), una novel·la protagonitzada per Víctor Negro, un treballador social d’uns trenta anys que fa poc l’ha deixat la seva parella. Tot comença a canviar en el moment que algunes persones grans, que ell en te cura, comencen a suïcidar-se. A les cases dels morts apareix un test amb una planta d’eucaliptus que desprèn una olor molt dolça; l’Eucalyptus gengiskhanensis.
Per en Víctor, el que li resulta més estrany és la passivitat dels familiars davant d’una pèrdua tan tràgica. L’any de la plaga ens proposa una història, on uns inofensius eucaliptus poden ser el causant d’una invasió que pot canviar el destí de la humanitat.

Finalment l’any 2013, Amsterdam Llibres i Planeta editaven ‘Bioko la novel·la més ambiciosa escrita fins ara i que li permetia jugar amb diversos gèneres al situar-nos a l’illa de Fernando Poo (Bioko pels nadius) en plena Àfrica colonial del segle XIX.