La novel·la ‘Laín. El Bastardo’ està ambientada a la Galícia del segle XIII.

El I Premio Edhasa Narrativas Históricas neix amb l’objectiu de promocionar el gènere històric. La novel·la  ‘Laín. El Bastardo’ de Francisco Narla ha estat l’obra guanyadora entre les 414 presentades en la primera edició del premi.

La novel·la narra la vida de Laín que, orfe i bastard, és expulsat a cops de casa pel seu germanastre després de la mort del seu pare.

Acollit per Guy de Tarba, infançó fidel al senyor de la vila, Laín recorrerà els Pirineus, Venècia i s’embarcarà cap a Palestina, perseguit pels templers, fins a convertir-se en un heroi mogut per la venjança.

Al premi convocat per l’editorial Edhasa podien presentar-se novel·les històriques ambientades temporalment fins a la Segona Guerra Mundial  i que respectessin el rigor històric amb fets ficticis o reals però sempre verosímils i sense descuidar la qualitat literària.

El jurat del premi està format per l’escriptor Santiago Posteguillo, com a  president,  els periodistes Jacinto Antón, Sergio Vila-Sanjuán,  Mari Pau Domínguez i l’editor i president d’Edhasa Daniel Fernández.

EDHASA, 40 anys de narrativa històrica

NARRATIVAS HISTÓRICAS Edhasa va ser la primera col·lecció al mercat espanyol sobre el gènere literari històric de ficció.
L’any 2018 celebren els 40 anys del segell que  es va estrenar amb la publicació de Los hechos del rey Arturo, del premi Nobel John Steinbeck. Des de llavors, s’han publicat uns 434 títols, on destaquen Juliano el apóstata, de Gore Vidal; Memorias de Adriano, de Marguerite Yourcenar; Yo, Claudio, de Robert Graves; la trilogía de Egipto, de Naguib Mahfuz; El sitio de Cosntantinopla, de Mika Waltari, El puente de Alcántara, de Frank Baer; Alejandro Magno, de Mary Renault; Capitán de mar y guerra, de Patrick O’Brian, i le sobres de Simon Scarrow o Bernard Cornwell.