El festival comptarà amb una vintena d’activitats al voltant del gènere negre els dies 19 i 20 de gener.


Durant dos dies, la població de Tiana acollirà una nova edició del festival de novel·la negra, acollint  prop d’una vintena d’activitats i alguns dels autors més importants de l’actual gènere negre en català, Biel Cussó, Rafael Vallbona, Marc Moreno, JR Armadàs, Xulio Ricardo Trigo, Ramona Soler, Montserrat Espallargas, Ramon Usall, Jordi Colonques, Joan Canela, Salvador Balcells, Margarida Aritzeta, Susana Hernández, Esperança Camps, Josep Lluís Martín Berbois, Llorenç Soldevila, David Gálvez i Elisenda Albertí.

Una any més, Tiana Negra comptarà amb la presència d’un autor internacional i en aquesta edició s’ha convidat a l’escriptor portuguès Mário Zambujal.

Fa uns dies es va anunciar el nom del guanyador del cinquè Premi Memorial Agustí Vehí – Vila de Tiana.  L’escriptor  Francesc Puigpelat rebrà el premi per la novel·la ‘Magret i els anarquistes’ que serà publicada a finals d’agost en el segell Crims.cat.

El festival recordarà les efemèrides de Manuel de Pedrolo, Maria Aurèlia Capmany i Jaume Fuster

Tiana Negra no oblida les efemèrides literàries destacades del 2018 com el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo amb la projecció el 19 de gener de l’audiovisual’ Manuel de Pedrolo. Trencant l’oblit’ i un debat sobre la seva figura amb Sebastià Bennassar, Àlex Martín i la comissària de l’any Pedrolo, Anna Maria Villalonga.

Enguany també es commemora, el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany i el festival programa una taula rodona amb Susana Hernández i Esperança Camps, el dissabte 20 de gener a la tarda.

I, finalment, la commemoració del 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster, amb la conversa Els clàssics se’ns fan grans. Vint anys de la mort de Jaume Fuster, entre Àlex Martín i Margarida Aritzeta, també dissabte a la tarda.