Fem un Victus? De la novel·la al joc de taula i cartes

Devir publica un joc de cartes basat en la novel·la d’Albert Sánchez Piñol i a l’octubre podria aparèixer un nou joc de taula.

victus-el-joc-de-cartes
L’illa dels llibres ha entrevistat a Joaquim Dorca, director de Devír, Oriol Comas, responsable del joc de cartes i Toni Serradesanferm autor del joc de taula de Victus amb la col·laboració de  Miquel Jornet responsable del web Reservoir Jocs.

El joc està format per 160 cartes il·lustrades per David Parcerisa i amb disseny de Jordi Roca que situen  al jugador a la Barcelona de 1714 amb la possibilitat de reviure la novel·la al costat dels personatges de la novel·la Martí Zuviría, el duc  de Berwick,  Verboom o el mateix Villarroel.

El joc de cartes  està pensat perquè hi participin entre tres i cinc persones amb una durada per partida d’uns 30-45 minuts.
Al joc de cartes de VICTUS els jugadors prenen la identitat dels grans protagonistes de la novel·la, tant del bàndol que defensava Barcelona com de les tropes borbòniques que l’assetjaven. Es barallaran als escenaris del setge per guanyar una guerra on tot val, on cada persona és important, on no se sap amb certesa qui va amb qui.

Joaquim Dorca responsable de Devir, va rebre una trucada  de l’editora de La Campana, Isabel Martí per si seria possible traslladar la novel·la d’Albert Sánchez Piñol en un joc de taula.
Tot i el respecte inicial, Dorca no va dubtar en fer realitat el desig de l’editora i va contactar amb Oriol Comas perquè comences el disseny d’un joc de cartes inspirat en la novel·la.

Dorca, Comas i Toni Serradesanferm  han comentat les adaptacions que han realitzat i han destacat el procès creatiu, des quan s’origina la idea fins quan arriba a al jugador.
També us avancen com serà el joc de taula que publicaran el mes d’octubre.