Estrena d’El mundo según Barney.


La versión de Barney va convertir-se en un bestseller de l’escriptor Mordecai Richler. L’editorial Sexto Piso recupera aquesta novel•la arran de l’estrena de la pel•lícula El mundo según Barney basada en el llibre de Richler.

Als seus 67 anys, Barney Panofsky decideix escriure la història de la seva vida per defensar-se de les calúmnies del seu enemic, l’escriptor Terry McIver, així com de l’eterna sospita d’haver assassinat a Boogie, el seu millor amic de joventut.
Barney recorda la seva vida entre Paris i Mont-real, els seus dubtosos acords empresarials que el van portar a l’èxit, els tres matrimonis que van fracassar i una vida plena de borratxeres rememora la vida difusa i dissipada que ho va portar a viure a París amb la intenció de ser escriptor, per després tornar al seu natal Mont-real a enriquir-se amb una companyia productora de sèries de televisió, cridada Totally Unnecessary Productions. Barney també recordarà els seus tres matrimonis fallits, turmentat pel remordiment de perdre al seu veritable amor, la seva adorada Miriam, però mai perd la seva major virtut: un humor àcid que li permet burlar-se de tot, especialment de si mateix.

Paul Giamatti protagonitza aquesta pel•lícula al costat de Dustin Hoffman, Rosamund Pike i Minnie Driver sota la direcció de Richard J. Lewis •