L’escriptor Eduardo Sacheri, guardonat amb el Premio Alfaguara de Novela

L’escriptor argentí ha rebut el premi per la novel·la  La noche de la usina

Eduardo_Sacheri (Diego Sandstede)Eduardo Sacheri és autor de ‘El secreto de sus ojos’ que Juan José Campanella va adaptar al cinema amb Ricardo Darín com a principal protagonista.

‘La noche de Usina’ , la novel·la guardonada amb el Premio Alfaguara, segons ha comentat l’editorial, és un microcosmos narratiu poblat per un grup de perdedors heroics, protagonistes d’una èpica quixotesca, commovedora i profundament humana.

Durant la crisi econòmica que va desembocar en el traumàtic corralito bancari  argentí de 2001, un grup d’homes es proposa reunir la suma de diners necessària per adquirir unes sitges abandonades.
Però abans si més no de portar el projecte a cap, una estafa els fa tocar fons i reaccionar davant la injustícia. Ara es tracta de robar-li al mateix lladre.

Amb una dotació de 154.000  euros i una escultura de Martín Chirino, el Premio Alfaguara de Novel·la ha guardonat a grans autors com Manuel Vicent, Clara Sánchez, Elena Poniatowska, Tomás Eloy Martínez, Laura Restrepo, Santiago Roncagliolo, Luis Leante, Andrés Neuman, Hernán Rivera Letelier, Juan Gabriel Vásquez, José Ovejero i Jorge Franco.

 En aquesta convocatòria s’han rebut un total de 707 manuscrits, dels quals un total de 303 han estat remesos des d’Espanya.

Foto autor: Diego Sandstede