Entrevista: Albert Pèlach, president de La Setmana del Llibre en Català.


Fins el dia 18 de setembre el Parc de la Ciutadella acull la 29ª edició de la Setmana del Llibre en Català.
Albert Pèlach, president de la Setmana del Llibre en Català ha valorat a L’illa dels llibres la celebració d’aquest any.

Organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) aquest  any s’ha volgut crear la Ciutat de la Lectura. Per aquest motiu l’organització ha optat per una construcció reutilitzable i innovadora feta sobre una base de paviment de palets de fusta.
Més de 100 activitats programades al voltant del llibre en català on destaquen els sopars literaris, les rotondes de la paraula,  i activitats infantils i juvenils. www.lasetmana.cat

Albert Pèlach, president de la Setmana del Llibre en Català ha comentat a L’illa dels llibres els canvis d’aquest any;  No només un rentat d’imatge sinó també un canvi de concepte. Amb el nou model es guanya dinamisme” Hem volgut crear un recinte on hi passin coses a més d’exposar llibres”

De cara a les properes edicions, Albert Pèlach assegura que  la Setmana continuarà al Parc de la Ciutadella i amb les mateixes dates.
Sobre el futur del llibre en català, Albert Pèlach  es mostra molt esperançat i assegura que el futur és de creixement pel que fa al nombre de lectors. També afirma  que la millor manera de combatre la crisi és aconseguir publicar bons llibres i bones novel·les.

Al voltant d’un 60% de l’oferta de la Setmana és dels fons editorial i el 40% de novetats del 2011.
Editorials com Grup 62, La Magrana, Angle, Meteora participen en aquesta edició i comparteixen espai amb les llibreries Casa del Llibre, Abacus, La Central, Laie, Jaimes i Laie entre d’altres.
Una de les activitats destacades és el lliurament del Premi Trajectòria que aquest any l’ha rebut l’escriptor Joaquim Carbó, autor de més de 130 llibres on destaquen   ‘La casa sota la sorra’ i ‘La colla dels deu’.

La Setmana ja prepara la propera edició que comptarà amb més expositors i  activitats per celebrar els 30 anys de la SLC.
Podeu escoltar l’entrevista sencera  amb les declaracions del president de la Setmana del Llibre en Català, Albert Pèlach a L’illa dels llibres.