Xavier Aliaga, Manel Alonso, Mercè Claramunt, Gemma Miralles, Maria Dolors Pellicer i Silvestre Vilaplana són els guardonats  de la nova edició.

Els XXVIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, reconeixen les millors obres publicades durant el 2017.
El 29 de juny és lliuraran els Premis de la Crítica  a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

La novel·la de Xavier Aliaga Les quatre vides de l’oncle Antoine (Angle Editorial), que ja havia rebut el premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler, ha resultat guanyadora en la categoria de narrativa. L’autor s’endinsa en aquesta novel·la en la vida del seu oncle Antonio, un personatge misteriós, esmunyedís i mític.

Mercè Claramunt rebrà el premi al millor poemari de l’any, per Insomne vida sonora (El Petit Editor), el seu primer llibre de poemes, amb il·lustracions de Leonor Seguí i un epíleg de Ramon Guillem.

El premi al millor assaig publicat l’any 2017 ha estat per Manel Alonso amb el dietari Les petjades de l’home invisible (Quorum Llibres), un recull dels articles de reflexió i anàlisi publicats al diari digital Morvedre.info

En la categoria infantil, ha estat guardonat el llibre de Maria Dolors Pellicer Poemes amb llum de lluna (Ed. Bromera), amb il·lustracions de Paco Giménez, un llibre de poemes perquè desapareixin totes les pors quan arriba l’hora d’anar a dormir.

En la categoria juvenil, el jurat ha premiat la novel·la de Silvestre Vilaplana El triangle rosa (Ed. Bromera), guardonada també amb el premi Fundació Bancaixa, en què l’autor narra el descobriment de l’opció sexual d’un adolescent.

Gemma Miralles s’endurà el premi a la millor obra teatral publicada en 2017, amb De Sukei a Naima (Ed. Bromera), premi Eduard Escalante dels 34ns. Premis Ciutat de València. Una obra que aborda temes d’absoluta actualitat a través de l’episodi històric de l’expulsió dels moriscos del Regne de València el 1609.

El jurat ha estat format per Josep Millo, David Navalón, Eduard Ramírez Comeig i Mercé Viana en les categories de poesia, literatura infantil i literatura juvenil; i per Francesc Esteve, Joan Garí, Àngels Moreno Vercher i Toni Valesa en les d’assaig, narrativa i teatre.

Finalment la Junta de l’AELC al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de Difusió al digital Vilaweb, per la seva tasca en la difusió i promoció de la literatura catalana feta des del País Valencià arreu del domini lingüístic.