Els castellers i la nit de Sant Joan

Anna Canyelles i Roser Calafell tornen amb noves propostes

Acostar les tradicions i cultura  catalanes és l’objectiu de la col·lecció d’àlbums il·lustrats d’Anna Canyelles i Roser Calafell.

Els vuit títols  de la sèrie ja ha venut més de 100.000 exemplars i leèxit destaca per unes il·lustracions molt acurades  i unes històries molt originals i divertides.

Cada conte explica una tradició o aspecte de la cultura catalan.
Després de la publicació  dels títols; El caganer, Els  Reis d’orient, La castanyada, La mona de Pasqua, Sant Jordi i el drac i El ratolí Pérez, ara l’editorial La Galera publica  dos títols més Els castellers i La nit  de Sant Joan.

 

A Els castellers el protagonista és en Martí que ha perdut el seu gat. Finalment el troba dalt d’un arbre i per fer-lo baixar tots els habitants del poble l’ajudaran. El conte explica de manera divertida  els origens de la tradició castellera. Força, Equilibri , Valo i Seny

Si ben amunt volem arribar
cal fer pinya i treballar,
fer llenya i tornar-se a aixecar,
com la colla castellera
que toca el cel amb la mà.
Amunt, sempre amunt!

L’altre nova proposta és La nit de Sant Joan, on  Anna Canyelles  i Roser Calafell expliquen la tradició de la celebració de la revetlla  de Sant Joan.  Les fogueres, els petards, les coques són elements de la festa.   En Jan i el seu gos  s’han perdut i la  seva germana Valentina els busca.
Potser tenen por dels petards…..

Fogueres, coets i trons,
coques de fruita i pinyons,
l’aire f aolor de ginesta
i la nit es vesteix de festa.
Pim pam, la revetlla de Sant Joan